20 apr. 2020 | 12:14

Revolut schimbă regulile și pentru clienții români: ce trebuie să știi dacă deții un cont

TEHNOLOGIE
Revolut schimbă regulile și pentru clienții români: ce trebuie să știi dacă deții un cont

Revolut schimbă regulile pentru clienții din țările din centrul și estul Europei, așadar și pentru România. Iată ce trebuie să știi dacă ai un cont la acest fintech.

Revolut schimbă regulile din cauza Brexit. Compania britanică anunță că toți clienții din țările est-europene și cei din centrul Europei vor fi transferaţi din subordinea Băncii Angliei către cea a Lituaniei. Sunt incluși aici și clienții din România.

Informația e prezentată în presa britanică.

„Într-un e-mail trimis clienților afectați, Revolut a declarat că, pentru a-și proteja clienții împotriva efectelor Brexit, acesta va muta clienții relevanți către o entitate numită Revolut Payments UAB, o instituție care gestionează instrumente de plată electronică, care operează sub licență de la Banca Lituaniei.

Schimbare pentru clienții Revolut

Se pare că entitatea din Lituania are aceleași drepturi ca Revolut Ltd, entitatea britanică a firmei, și le paşaportează în toată Europa. De asemenea, pentru eventuale nemulțumir legate de practicile Revolut sau probleme cu conturile, Banca Lituaniei va fi entitatea de supraveghere la care pot fi depuse reclamații.

„În acest fel, ne vom asigura că puteți continua să utilizați serviciile Revolut indiferent de impactul Brexit. Vei continua să ai acces la toate serviciile și funcțiile, iar fondurile tale se vor odihni în siguranță în conturile protejate la băncile partenere”, se arată în email-ul trimis de Revolut.

Dacă ai cont Revolut, e posibil să fii înștiințat despre aceste mutări în această perioadă. Potrivit legislației, fintech-ul britanic are obligația să-și anunțe clienții vizați de această mutare. Britanici au peste 10 milioane de clienți, iar în România au depășit pragul de un milion de utilizatori.

Compania de tip fintech a demonstrat că se poate impune pe o piață dominată de giganții bancari clasici. A luat naștere în Marea Britanie și a devenit, între timp, primul unicorn al Regatului, cu o valoare de piață de peste 1 miliard de dolari.