Revolut, mai relevantă ca niciodată: valoarea fabuloasă a companiei fintech după ultimele investiții

Revolut, mai relevantă ca niciodată: valoarea fabuloasă a companiei fintech după ultimele investiții

Revolut tocmai a încheiat o nouă rundă de finanțare, în urma căreia, visteria i-a crescut cu 500 de milioane de dolari. Valoarea startup-ul a atins acum pragul de 5,5 miliarde de dolari.

Dacă ai trăit vreodată cu impresia că Revolut mai are vreo șansă să dispară din piață, te-ai înșelat amarnic. Banca virtuală este mai valoroasă ca niciodată și tot mai multe fonduri de investiții bagă sume serioase de bani în dezvoltarea gigantului fintech.

În urma celei mai recent runde de finanțare seria D, Revolut s-a bucurat de 500 de milioane de dolari. Această valoare este cu atât mai relevantă cu cât suma totală a investițiilor obținute de companie până în prezent este de 836 milioane de dolari. Cu toate acestea, valoarea firmei a depășit pragul de 5,5 miliarde de dolari.

Noua rundă de finanțare a fost condusă de fondul american de investiții în dezvoltare TCV, la care s-a adăugat un număr de investitori existenți. Mulți dintre ei au investit și în trecut în Revolut. Cea mai recentă rundă de finanțare crește valoarea companiei la 5,5 miliarde de dolari, iar Revolut devine astfel una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume.

Aceste investiții sunt o consecință a creșterii înregistrate de Revolut în 2019. Anul trecut, a înregistrat o creștere cu 169% a numărului de utilizatori. Numărul utilizatorilor zilnici a crescut cu procentul fabulos de 380%. Încasările s-au majorat cu 354% comparativ cu 2018.

Interesul în Revolut a fost facilitat și de planurile de viitor foarte bine definite ale companiei. În viitorul foarte apropiat, vor fi lansate servicii de creditare pentru utilizatori retail și business. În plus, un serviciu disponibil deja în Marea Britanie va fi extins la nivel global. Este vorba de conturile de economii cu dobândă. Se dorește și îmbunătățirea serviciului de asistență pentru utilizatori și lansarea de operațiuni bancare tradiționale în Europa. Revolut are la această oră peste 2000 de angajați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: