VIDEO Dacia o ține la secret, dar acum a fost surprinsă în trafic. Românii o așteaptă cu sufletul la gură

VIDEO Dacia o ține la secret, dar acum a fost surprinsă în trafic. Românii o așteaptă cu sufletul la gură

Dacia pregătește câteva modele excepționale pentru următorii ani. Pe calendarul neoficial sunt Sandero 3, Logan 3, dar și o versiune ajustată pentru Duster. Ca să nu mai vorbim de Spring, deja anunțată, și lansarea oficială e programată pentru 2021.

Ce vedem acum e Dacia Logan 3. Mașina a fost surprinsă pe străzile din Sibiu, camuflată și cu numere „de probe”. Nu e prima dată când aceasta e pe străzi, dar dată fiind înmulțirea acestor întâlniri în trafic cu noua mașină Dacia demonstrează că producătorul se apropie de lansare.

Cel care a publicat imaginile de acum susține că e posibil ca mașina să fie hibridă sau electrică, pentru că pornirea de pe loc era realizată foarte rapidă și că s-a ținut cu greu după ea ca s-o filmeze. Totuși, o mașină hibridă și electrică e de așteptat să vină, independent de Spring.

Sandero 3 și Logan 3 vor folosi platforma CMF-B. Vor fi primele două modele Dacia care vor trece la această platformă dezvoltată de Nissan și Renault, care permite și adaptarea mașinilor pentru a fi hibride sau electrice.

Când va fi lansată Dacia Logan 3?

probe dacia logan 3 romania sibiu (3)

probe dacia logan 3 romania sibiu (2)

Lansarea ar fi fost plănuită pentru salonul auto de la Paris. Dar pandemia a dat peste cap industria auto. Așa că Sandero 3 e așteptat în septembrie și rămâne de văzut când va fi dezvăluit oficial Logan 3. E posibil ca cele două modele să fie introduse pe piață în același timp, dat fiind că au publicuri diferite.

probe dacia logan 3 romania sibiu (1)

Dacia Logan 3 ar avea un motor diesel Blue dCI de 1,5 litri și un motor pe benzină TCe de 1 litru. În ceea ce privește versiunea hibridă, care ar veni și pe Sandero 3, ar fi vorba de un motor de 1.6 litri, de 91 CP, care va respecta normele de poluare Euro 7, cu un motor electric secundar care să completeze.

Totodată, pe Logan 3 ar fi folosită și-o serie de sisteme de asistență și siguranță, cum ar fi frânarea automată de urgență sau sistemul pentru detectarea unghiului mort. Deloc surprinzător, prețul ar putea crește cu câteva sute de euro.

Citește și: