Rechemare în service la Ford: două milioane de mașini sunt afectate

Rechemare în service la Ford: două milioane de mașini sunt afectate

Ford are probleme pe unele modele și a decis să efectueze o rechemare în service. Sunt vizate peste două milioane de vehicule vândute în ultimii ani.

Constructorul american Ford, care deține o uzină și-n Craiova, a anunțat că va rechema în service nu mai puțin de 2,15 milioane de vehicule. Au fost identificate mai multe probleme, iar constructorul vrea să se asigure că totul e în regulă.

E vorba, de fapt, de modele vândute în America de Nord, iar posibilele defecte se referă la elementele de blocare ale ușilor. Toți șoferii care au cumpărat astfel de mașini au fost notificați pentru a se prezenta în service de îndată.

Care-s modelele Ford vizate de rechemarea în service

Potrivit unui anunț postat de constructorul american, sunt vizate modele Fiesta, Focus, Fusion, Escape, C-Max, Transit Connect, Mustang, Lincoln MKZ și Lincoln MKC, fabricate în perioada 2011 – 2016. Problemele nu-s de ignorat.

În cel mai sumbru scenariu, ușile se pot deschide în timpul mersului. Deocamdată, nimeni n-a semnalat că i s-ar fi întâmplat acest lucru. Problema e una mai veche, dar constructorul a decis rechemarea în service pentru că unele componente ale sistemului de blocare a ușilor nu au fost înlocuite sau nu au fost reparate adecvat în timpul precedentelor două rechemări, din 2015 și 2016.

De asemenea, Ford va rechema la service aproximativ 292.000 de camionete F-150, fabricate în SUA perioada 2014 – 2017, din cauza unor scurgeri ale lichidului de frână. Alte 52.000 de unități vor fi reparate în Canada și Mexic.

Nu e pentru prima dată când Ford are probleme cu modelele sale. Astfel de rechemări în service sunt obișnuite atunci când apar probleme. Anul trecut, spre exemplu, tot Ford rechema în service 1,4 milioane de mașini, tot din America de Nord, după ce unii conducători auto au susținut că au probleme cu volanul care se slăbește. Un șofer din Georgia spune că a rămas cu volanul în mână.

Astfel, dintre cele 1,4 milioane de automobile rechemate în service la acea vreme, două modele ies în evidență: Ford Fusion și Lincoln MKZ. Cele cu probleme ar fi fost fabricate în 2014 și 2018. Investigația a fost deschisă și condusă de către National Highway Traffic Safety Administration în urma a trei plângeri.

Atunci s-a descoperit că șuruburile cu care este fixat volanul se slăbesc în timp și volanul devine astfel extrem de instabil. Compania Ford și-a asumat greșeala și a spus că va îmbunătăți dispozitivul de prindere și va înlocui șuruburile existente cu unele mai lungi și, evident, mai rezistente.

Toți șoferii care cumpăraseră respectivele modele au fost notificați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI