Proprietarii Dedeman dau o nouă lovitură: decizia care îi costă aproape 30 de milioane euro

Proprietarii Dedeman dau o nouă lovitură: decizia care îi costă aproape 30 de milioane euro

Dedeman e cel mai mare magazin de bricolaj fondat și controlat de români. Acum, frații Pavăl se uită către un oraș nou în care să-și dezvolte afacerile.

Frații Pavăl, prin firma Paval Holding, au preluat 80% din societatea Eli 6 Industrial. Despre ce e vorba acum e un parc logistic în Bacău, dezvoltat de Ionuț Dumitrescu. „Proiectul de aici va avea o suprafață de circa 65.000 de metri pătrați, pentru că avem un teren de 13 hectare. Încă nu am stabilit când vom demara proiectul. Situația creată de pandemie nu ne afectează deciziile, pentru că sectorul industrial este cel mai puțin afectat“, a declarat Ionuț Dumitrescu, proprietarul Element Industrial.

Decizia de acum pentru acest proiect presupune o investiție de 25 până la 30 de milioane de euro. Și e o urmare a unui parteneriat mai vechi început cu Dumitrescu. În august 2019, frații Pavăl au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea, notează Profit.ro. Printre chiriașii acestui proiect se numără Arctic și Paste Băneasa.

Ce înseamnă Dedeman în prezent?

Independent de proiectul din Bacău, frații Dragoș și Adrian Pavăl dețin Dedeman. Acesta e cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români. În 2018, compania a atins o cifră de afaceri de 7,2 miliarde lei și au depășit 1 miliard de lei ca profit net. Numărul total de angajați era de 10.413 persoane.

De cealaltă parte, Ionuț Dumitrescu e un antreprenor care și-a făcut un renume în afacerile imobilizare în care s-a implicat. El a vândut în 2008 compania Eurisko, fondată împreună cu Gabriel Marchievici, grupului american CBRE. Tranzacția s-a ridicat la circa 35 milioane de dolari.

El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei (9.000 metri pătrați). În 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro.

La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: