Rabla electrocasnice 2020: câți bani poți primi și ce aparate se încadrează

Rabla electrocasnice 2020: câți bani poți primi și ce aparate se încadrează

Programul Rabla pentru electrocasnice continuă și în 2020, iar Guvernul a anunțat acum care sunt condițiile pentru acest an.

În esență, programul este destinat celor care vor să scape de electrocasnicele mai vechi pentru a-și putea cumpăra unele noi, cu ajutorul voucherelor de la stat.

Ministerul Mediului a anunțat că va acorda programului un buget de 30 de milioane de lei. De asemenea, estimează că va dispune de aproximativ 100.000 de vouchere pentru cei care își vor achiziționa electrocasnice noi prin programul Rabla electrocasnice 2020.

Potrivit Ministerului Mediului, cei interesați își vor putea cummpăra următoarele categorii de aparate cu ajutorul voucherelor:aparate frigorifice, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat și televizoare.

Câți bani poți primi prin programul Rabla electrocasnice 2020

  • 200 de lei pentru a cumpăra mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A și A+;
  • 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
  • 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++ și televizoare cu eficienţa energetică A++ și A+++.

Cei care vr să beneficieze de voucherele oferite prin programul Rabla electrocasnice 2020 trebuie să îndeplinească și câteva condiții:

  • să aibă cel puțin 18 ani;
  • să aibă domiciliul în România;
  • să aibă documente de identitate valabile;
  • să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cel local
  • să predea un electrocasnic uzat

Data oficială de lansare a programului nu a fost anunțată încă. De asemenea, este necesară aprobarea bugetului înainte ca oricare dintre programele derulate de statul român să poată începe. În 2019, programul rabla pentru electrocasnice a debutat pe 15 iulie.

Citește și:
Sursa: avocatnet