Produsele care-s la mare căutare acum și care n-au legătură cu domeniul medical

Produsele care-s la mare căutare acum și care n-au legătură cu domeniul medical

În plină pandemie, guvernele din toată lumea caută să-și asigure stocuri de echipamente și produse medicale. Dar există și alte bunuri care-s la mare căutare acum, iar afacerile se confruntă cu probleme tocmai din cauza cererii crescute.

Există câteva ramuri economice care au vânzări uriașe în această perioadă. Sunt, evident, cele care fabrică produse materiale – de la firmele care fac echipamente medicale până la articole de uz sanitar.

Numai că sunt și alte afaceri care se confruntă, în perioada pandemiei, cu cereri în creștere. Producătorii de prezervative și de jucării sexuale raportează tot mai multe comenzi, dar, din cauza pandemiei, nu le mai pot onora pe toate în intervalul asumat.

Prezervativele și jucăriile sexuale, la mare căutare

Ritex, o compania din Germania, care fabrică prezervative susține că vânzările aproape s-au dublat în luna martie, potrivit Financial Times. Practic, în luna martie, au vândut nu mai puțin de 12,7 milioane de prezervative, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut

O altă firmă care produce jucării sexuale, Ann Summers – Marea Britanie, susține că vânzările au crescut cu 27% în această perioadă. E un efect direct al distanțării sociale: milioane de oameni stau izolați la domiciliu la nivel mondial, localurile sunt închise, iar evenimentele au fost anulate.

Mulți experți se așteaptă ca această pandemie să ducă și la o creștere a natalității în țările afectate. Asta s-ar putea întâmpla chiar în perioada Crăciunului, la sfârșitul anului 2020 și începutul 2021.

La prima vedere, e o veste bună pentru companiile care fabrică și vând prezervative și jucării sexuale. Numai că, din cauza cererii crescute, există probleme pe lanțul de aprovizionare. Nimeni nu se aștepta la acest lucru și infrastructura logistică nu era pregătită.

Printre cele mai cerute costumații/jucării sexuale se numără uniformele de asistentă medicală. Germania și Marea Britanie se numără printre țările afectate de pandemie.

Citește și:
Etichete: