Probleme la Renault: de ce sunt rechemate în service zeci de mii de mașini

Probleme la Renault: de ce sunt rechemate în service zeci de mii de mașini

Renault are mari probleme și a anunțat că recheamă în service nu mai puțin de 25.000 de mașini. Sunt vizate trei modele ale francezilor.

2020 e un an greu pentru industria auto, dar se pare că Renault se confruntă și cu alte probleme decât cele economice cauzate de pandemie. Francezii au anunțat că recheamă în service 25.000 de mașini din cauza unor probleme tehnice.

Sunt vizat trei modele – Renault Megane, Scenic și Talisman – la care s-au identificat probleme cu instalația de alimentare cu carburant. Producătorul precizează că șoferii s-ar putea trezi că mașina are scurgeri de carburant.

Trei modele Renault, rechemate în service

Renault precizează că riscurile sunt mari, iar posibilele scurgeri de carburant ar putea conduce inclusiv la un incendiu. Aproximativ 25.000 de automobile Renault Megane, Scenic și Talisman au fost rechemate în service, anunță producătorul. De precizat, însă, că deocamdată n-a fost emisă și o alertă europeană, așadar anunțul nu e valabil, pentru moment, și pentru România.

Producătorul auto francez arată că e vorba despre o eroare a conductelor de combustibil, ce pot fi neconforme și pot permite scurgeri de lichid inflamabil. Informația a a apărut pe KBA, autoritatea de transport federală din Germania, care precizează că în această țară numărul vehiculelor vizate este de aproximativ 1.500.

Toate cele 25.000 de mașini vizate au fost fabricate în Franța, Douai, între 20 septembrie 2018 și 27 mai 2019 (Scenic și Talisman) și Palencia, între 8 noiembrie 2018 și 20 iunie 2019, (Megane). Renault mai are activă o altă acțiune de rechemare, care însă nu presupune deplasarea mașinii în service, ci modificarea documentelor, atât pentru modele Renault, cât și pentru unele modele Dacia, aflate pe piața din Germania.

Sesizarea KBA precizează că în certificatele de înregistrare ale mașinilor lipsește mențiunea privind greutatea brută a vehiculului. Probleme țin, așadar, de documentație și nu sunt unele tehnice.