Prima bicicletă electronică Triumph este un amestec de tehnologie și nostalgie

Prima bicicletă electronică Triumph este un amestec de tehnologie și nostalgie

Pentru mulți, numele Triumph este sinonim cu motocicletele clasice britanice. Faruri circulare, scaune lungi din piele, genul pe care Steve McQueen l-a călărit în timpul finalului The Great Escape.

Dar Triumph a început, de fapt, în 1884 ca producător de biciclete cu pedală. Motocicletele companiei au venit puțin mai târziu și afacerea cu bicicletele a fost, în cele din urmă, vândută și amestecată între câțiva proprietari diferiți, inclusiv Raleigh.

Totul s-a schimbat cu Trekker GT, o bicicletă electronică proiectată de echipa Triumph Motorcycles din Marea Britanie. Triumph a ales cu înțelepciune să se bazeze pe Shimano, un producător de încredere al componentelor pentru ciclism. Trekker GT folosește un motor Shimano DU-E6100 de 250W, de exemplu, pentru a ajuta la pedalare. Nu este cel mai puternic sistem, dar 60Nm este dublu față de cea mai recentă bicicletă electronică Cowboy și poate fi egal cu S3 VanMoof cu butonul de susținere apăsat.

Sistemul mid-drive, care este poziționat între pedale, atrage energie de la o baterie Shimano de 504Wh integrată, dar detașabilă, care se află în interiorul tubului de jos al cadrului. Capacitatea este competitivă cu industria mai largă a bicicletelor electrice.

Prima bicicletă electronică Triumph este confortabilă, dar grea, având 25 de kilograme

Bicicleta are trei moduri principale de conducere pe care le poți comuta între utilizarea degetului mare – butoane de dimensiuni situate în apropierea mânerului stâng al ghidonului. Există, de asemenea, un mod Walk, declanșat prin apăsarea butonului de jos timp de câteva secunde, care facilitează deplasarea bicicletei.

Puți verifica, de asemenea, în ce mod utilizezi un computer mic marca Shimano. Are trei butoane fizice – unul pentru pornirea bicicletei, altul pentru comutarea luminilor și o comandă rapidă pentru schimbarea informațiilor de pe afișajul monocrom. Ecranul de 2,7 inci este practic și încărcat cu date utile, cum ar fi viteza actuală, încărcarea rămasă și o bară care dansează înainte și înapoi pentru a arăta cât funcționează motorul.

Cu o încărcare completă, conform computerului Shimano ar trebui să ajungă aproximativ la 90 de kilometri pe High, 127 km pe Normal și 180 km pe Eco. Dacă acest lucru este corect, bicicleta va fi în regulă pentru naveta zilnică, dar și pentru excursiile ocazionale de weekend.

Citește și: