Premieră pentru românii care au cont bancar: plățile sunt rotunjite în plus. Unde se duce diferența?
Dacă ți-ai propus de fiecare dată să economisești, dar n-ai reușit, s-ar putea ca această opțiune să te ajute. Ideea e simplă: fiecare sumă e rotunjită în plus. Iar restul banilor se duc în contul de economii.
Pe 24 aprilie, ING Bank a anunțat introducerea unei opțiuni, în premieră, pentru clienții care plătesc cu cardul. Premiera e pentru sistemul bancar, pentru că e deja cunoscută în mediul fintech, prin servicii ca Revolut.
Propunerea băncii – denumită Round Up – e ca astfel să economisești direct în contul de economii. Serviciul poate fi activat sau dezactivat din secțiunea alocată contului de economii. Odată activat, suma în lei plătită cu cardul de debit, cu telefonul mobil la un POS sau online, va fi rotunjită până la următorul multiplu de 5.
De exemplu: dacă plătești 22 de lei, suma e rotunjită la 25 de lei, iar 3 lei se duc în economii.
Ce faci cu banii, odată trecuți în contul de economii?
Clienții au acces la economii în orice moment și pot transfera suma economisită din contul de economii în cel curent. În plus, clienții pot alege să înmulțească suma care intră în contul lor de economii de două ori, de cinci sau de 10 ori. Astfel, suma e rotunjită la și mai mult, dacă ai nevoie.
Pentru multiplicatorul x5 și x10 se poate seta o limită lunară în aplicația ING Home’Bank. În cazul în care nu există bani în contul curent, suma nu va fi debitată, astfel încât clientul să nu rămână cu un deficit. Mai mult, clienții primesc o dobândă de 1% pe an pentru economiile lor. Totodată, costurile implicate de contul de economii sau de tranzacții sunt 0.
Ideea serviciului a venit pe fondul unei statistici: 69% dintre români au declarat că rămân fără bani înainte de a obține următorul salariu și că nu pot economisi din cauza veniturilor mici. Optim, ca să te poți baza pe economiile tale, ar trebui să ai între trei și șase salarii pentru cheltuieli neprevăzute.