Povestea românului condamnat pentru fraudă și prins datorită pandemiei

Povestea românului condamnat pentru fraudă și prins datorită pandemiei

În timpul pandemiei de coronavirus, guvernele din țările afectate au luat măsuri mai dure de control și monitorizare a cetățenilor. În acest fel, însă, n-au fost prinși doar cei care încălcau regulile impuse pe perioada situației de criză.

Pandemia de coronavirus le-a oferit autorităților ocazia să aibă un control mai strict asupra populației și să urmărească, prin diverse metode, deplasarea cetățenilor. Așa au făcut și cele din Italia, țară grav afectată de pandemia de coronavirus. La fel ca-n România, deplasarea cetățenilor din Peninsulă se face doar cu declarație pe proprie răspundere.

Mai mult, sunt permise doar ieșirile din casă justificate.

Așa a reușit Poliția din Roma să prindă un român condamnat pentru fraudă în Statele Unite. L-au dus la secție tocmai din cauză că și-a completat greșit declarația de ieșire din locuință.

Cum a fost prins românul condamnat pentru fraudă datorită pandemiei

Românul era căutat în SUA pentru că fraudase Guvernul, iar autoritățile l-au prins în centrul vechi al Romei, în Via del Corso, din cauza unei greșeli la completarea formularului de ieșire din casă. Agenții l-au condus la secție pe bărbatul în vârstă de 48 de ani și așa au constatat că are antecedente penale.

Pe numele său exista un mandat de arestare provizorie emis de Autoritatea Judiciară din Statele Unite. În special, anchetatorii au observat un bărbat care se plimba pe stradă și care, de îndată ce a văzut mașina poliției, a grăbit pasul, întorcându-se rapid spre strada Parlamentului.

Polițiștii l-au oprit apoi și i-au cerut documente de identitate. În acest moment, bărbatul le-a arătat o copie a pașaportului românesc și o copie a unei declarații de ieșire din casă, ale căror date personale erau diferite între ele: în special, anul nașterii era diferit în cele două documente.

Bărbatul a fost, așadar, însoțit de secția de poliție pentru a fi identificat și investigatorii au reușit să afle că împotriva lui exista o notă de urmărire emisă de un tribunal din Statelor Unite – Districtul de Sud al Statului Illinois – pentru infracțiunea de fraudă împotriva Guvernului american, el urmând să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Bărbatul de 48 de ani a fost apoi condus la închisoarea Regina Coeli și se află la dispoziția președintelui Curții de Apel din Roma.

Citește și: