Poți să-ți iei adio de la Fortnite și multe alte jocuri, pe iPhone: gestul Apple care a șocat fanii

Poți să-ți iei adio de la Fortnite și multe alte jocuri, pe iPhone: gestul Apple care a șocat fanii

Creatorii Fornite au mers la cacealma cu Apple și s-au ars grav, pierzând milioane de dolari peste noapte. Decizia gigantului din Cupertino a fost contestată în tribunal, dar administratorii Apple AppStore au câștigat.

Epic Games a avut o ambiție stupidă. A forțat nota cu Apple încercând să evite plata procentului între 15 – 30% din profitul achizițiilor in-app realizate în Fortnite. În contextul în care acel gest încălca regulile dezvoltatorilor care vor să activeze în AppStore, compania fondată de Steve Jobs a scos imediat îndrăgitul shooter din propriul magazin virtual.

Epic Games a dat în judecată Apple pentru monopol în ceea ce privește administrarea AppStore, dar judecătorul a ținut partea creatorilor de iPhone. În final, acele reguli legate de taxare se aplică tuturor dezvoltatorilor care vor să lanseze jocuri de iOS. Era clar că nu discutăm de discriminare în acest caz particular, ci de Epic care a încercat să forțeze nota, fără succes.

Începând de ieri, 1 septembrie 2020, Apple nu doar că a eliminat Fortnite din AppStore, dar a interzis dezvoltatorului Epic Games să mai lanseze vreodată un joc pentru iPhone sau iPad. Mai mult decât atât, toate jocurile care au vreodată create de Epic au dispărut din magazinul virtual al gigantului din Cupertino, deoarece contul de dezvoltator al companiei a fost desființat.

Dacă se întâmplă să ai deja Fortnite pe iPhone mai ești norocos pentru doar câteva zile, pentru că, în mai puțin de o lună, cei de Epic nu vor mai permite utilizatorilor de iOS să se mai joace, pentru că rulează o versiune veche a jocului și nu o mai pot actualiza niciodată, sub nicio formă.

Ca referință, situația este similară și pe Google Play, jocul nu mai poate fi descărcat din magazinul virtual al Google. Diferența este că pe Android este 10 ori mai ușor să descarci aplicații din surse terțe decât pe iPhone. În concluzie, dacă vrei neapărat să te joci Fortnite pe mobil, singura ta șansă este să-ți iei un terminal cu Android.