Poliția Română a tras linie: cum a scăzut numărul accidentelor în perioada Crăciunului din acest an

Poliția Română a tras linie: cum a scăzut numărul accidentelor în perioada Crăciunului din acest an

2020 a fost un an atipic, iar asta se vede chiar și-n bilanțul realizat de Ministerul de Interne pe baza datelor furnizate de Poliția Română în perioada Crăciunului.

De regulă, într-un an obișnuit, sărbătorile de Crăciun erau extrem de agitate, cu incidente în trafic și cu diverse infracțiuni. Numai că, fiind pandemie, numărul acestora a scăzut considerabil. Asta pentru că multă lume a stat acasă, programul pe timp de noapte e oricum restricționat fără un motiv anume, iar asta se vede la bilanț.

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu niște date interesante. În perioada 24 – 27 decembrie s-a constatat un trend descendent al celor mai importanţi indicatori, față de 2019. Astfel, numărul de infracţiuni sesizate a fost mai mic cu 43,8%, iar al accidentelor grave, cu 63,2%. Călătoriile au fost puține, drept urmare au scăzut și incidentele.

Mai puține accidente în perioada Crăciunului din acest an

Bilanțul MAI arată că numărul de infracţiuni sesizate este mai mic cu 43,8%. În scădere este şi numărul de infracţiuni comise cu violenţă – tâlhăriile de exemplu, fiind în scădere cu peste 40 de procente. O scădere semnificativă, de 63,2%, înregistrează şi numărul de accidente grave.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajbog, arată că poliţiştii şi jandarmii au intervenit la peste 2.100 de evenimente sesizate prin 112, dintre care aproximativ 76% s-au confirmat în urma verificărilor. Și asta doar în ultimele 24 de ore, adică peste weekend.

Pe linie de ordine publică, au fost organizate 643 de acţiuni, în urma cărora au fost constatate aproape 7.000 de fapte contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au început cercetări cu privire la 544 de posibile infracţiuni, dintre care 21,5% la sesizarea din oficiu a poliţiştilor. Au fost prinşi în flagrant 100 de autori de infracţiuni care au săvârşit 99 de fapte penale şi au fost depistate opt persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma acţiunilor desfăşurate pentru creşterea siguranţei rutiere, au fost reţinute 358 de permise de conducere şi 97 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost făcute 1.254 de controale vizând respectarea măsurilor anti-COVID, fiind verificate peste 70.000 de persoane, 4.100 de operatori economici şi 172 de operatori de transport de persoane. În plus, s-au făcut verificări la 9.000 de obiective de interes, dintre care 3.200 de unităţi de alimentaţie.

Au fost identificate 3.656 de persoane care nu purtau masca de protecţie, 820 care nu au respectat restricţiile de circulaţie şi 18 care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea. În total, au fost date 4.677 de amenzi în valoare de peste 1 milion de lei și au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: