Pandemia face ravagii: încă o țară anunță că a sărit de 1 milion de persoane infectate

Pandemia face ravagii: încă o țară anunță că a sărit de 1 milion de persoane infectate

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în lume și multe țări raportează cazuri în creștere de la o zi la alta. În acest context, mulți specialiști vorbesc deja de apariția valului al doilea. Și nimeni nu știe dacă va fi ultimul. Acum, încă o țară anunță că a depășit pragul de 1 milion de infectări.

Pandemia de coronavirus a generat o criză sanitară la nivel mondial și a forțat Guvernele să vină cu soluții. Numai că răspândirea virusului pare greu de oprit chiar și-n condițiile unor recomandări ferme. Multe persoane fie nu cred, fie refuză pur și simplu să poarte mască și să-i protejeze inclusiv pe cei din jur.

India a devenit a treia țară a lumii care a sărit de pragul de 1 milion de contaminări. Iar numărul cazurilor e în creștere.

India anunță că a sărit de 1 milion de persoane infectate

India a raportat 4.956 de noi cazuri şi 687 de decese, cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, transmit autoritățile de la New Delhi. Unele restricții au fost ridicate, iar asta s-a văzut imediat.  Virusul s-a răspândit cu repeziciune în oraşele mai mici şi în mediul rural, după ce măsurile dure n-au mai fost în vigoare.

A treia naţiune din lume ca număr de contaminări înregistrate, după SUA şi Brazilia, gigantul asiatic a raportat vineri 25.602 decese dintr-un total de 1.003.832 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale publicate în cursul dimineţii de Ministerul Sănătăţii indian. Răspândirea accelerată a coronavirusului a determinat autorităţile să reimpună restricţii sanitare pe plan local, inclusiv reintrarea în izolare pentru a încetini propagarea epidemiei de COVID-19, scriu agențiile internaționale.

Contaminările s-au intensificat după ridicarea restricțiilor, atunci când au fost reluate serviciile de transport pe plan intern şi s-au redeschis birourile şi pieţele comerciale. E o tendință îngrijorătoare, vizibilă însă în toate țările care au decis să nu-i mai țină pe oameni în casă cu forța.

Fenomenul poate fi observat, din păcate, și-n România, acolo unde ziua de joi, 16 iulie, a adus un record de noi cazuri raportate în 24 de ore: 777 de persoane infectate cu noul tip de virus.

Citește și: