Opțiunea de la Tesla care salvează vieți: cum funcționează noul senzor de pe mașină

Opțiunea de la Tesla care salvează vieți: cum funcționează noul senzor de pe mașină

E evident că trebuie să ai grijă în permanență de copilul tău și să nu-l lași nesupravegheat nicio secundă. Însă unii sunt neglijenți în această privință. Astfel, Tesla vrea să rezolve problema.

Tesla dezvoltă un senzor de detectare a mișcării care ar putea detecta un copil lăsat într-o mașină încălzită. Dispozitivul va fi adăugat în interiorul mașinii și folosește tehnologia radar milimetrică pentru a detecta mișcările în interiorul vehiculului.

Sistemul bazat pe radar poate„ vedea” prin materiale moi, cum ar fi o pătură care acoperă un copil. Tesla mai are nevoie de aprobarea Comisiei Federale de Comunicații (FCC) pentru a dezvolta tehnologia care ar funcționa la niveluri de putere mai mari decât ceea ce este permis în conformitate cu normele actuale.

Designul ar avea, de asemenea, capacitatea de a „diferenția între un copil și un obiect lăsat pe scaun, reducând probabilitatea falselor alarme” și poate detecta „mișcări mici precum respirația și ritmul cardiac, niciuna dintre acestea neputând fiind captată de camerele foto sau de senzorii de scaun”.

De asemenea, senzorul va putea evalua dimensiunea corpului, pentru a optimiza declanșarea airbag-urilor în caz de accident, în funcție de poziția unui adult sau a unui copil în care este așezat, ceea ce ar fi mai eficient decât sistemele de senzori existente pe bază de greutate.

Funcția de la Tesla ar determina cu mai multă exactitate când se vor declanșa reminderele de siguranță

„O problemă de siguranță pe care o detectează radarul din vehicul este riscul unui infarct la copiii lăsați din neatenție în mașinile care se supraîncălzesc vara”, se arată în descrierea funcției. Potrivit Administrației Naționale de Siguranță a Traficului Autostrăzii, “mai mult de 50 de copii au murit în urma unui infarct atât în ​​2018, cât și în 2019, majoritatea fiind lăsați în vehicul, deoarece cineva a uitat că copilul era acolo”.

Proiectul ar include patru antene de transmisie și trei receptoare, împreună cu o modulație radar care surprinde cinci cadre consecutive ale interiorului. De asemenea, Tesla intenționează să utilizeze senzorul pentru a ajuta la stimularea sistemelor sale de prevenire a furtului, deoarece tehnologia va scana până la șase metri în jurul automobilului.

Firma afirmă că sistemul radar ar putea detecta o fereastră spartă sau o intruziune a vehiculului.