Opțiunea de care prea puțini știu: dacă ai cont bancar, trebuie să afli urgent. Rezolvă instant problema facturilor

Opțiunea de care prea puțini știu: dacă ai cont bancar, trebuie să afli urgent. Rezolvă instant problema facturilor

Este o bătaie de cap ca în fiecare lună să plătești facturi, rate și alte plăți necesare. De acum înainte, ca să nu existe riscul să uiți de vreo plată sau, pur și simplu, pentru că este mai ușor, există o modalitate care îți vine în ajutor.

Așadar, dacă ai plăți fixe, la date fixe, pe care trebuie să le faci lunar și nu vrei să îți bați capul prea mult cu acest lucru, atunci cea mai bună soluție este să apelezi la operațiunea numită „Standing order”, conform Ziare.com.

Cum folosești „Standing order”

„Standing order” este o operațiune automată. Ca s-o poți folosi, o setezi la început, pentru date și sume pe care le ai de plătit lunar. În general, operațiunea este folosită pentru alimentarea planurilor de economii, dar nu este o operațiune exclusivă a acestor produse bancare.

Așadar, dacă ai de plătit rate fixe pentru un credit, în fiecare lună, pentru un leasing sau chiar o chirie, atunci poți apela cu încredere la operațiunea Standing order, pentru a face plățile necesare la timp, fără să mai ai tu grija lor.

Care este procesul prin care obții această operațiune? Dacă vrei să beneficiezi de serviciul Standing order, va trebui să mergi la bancă, pentru a încheia un protocol pentru fiecare beneficiar cu care vrei să folosețti operațiunea.

Astfel, vei semna un contract prin care mandatezi banca să execute, la date fixe, sumele stabilite în prealabil de comun acord, prin ordine de plată în favoarea beneficiarilor, conform aceleiași surse.

De asemenea, vei fi obligat să alimentezi contul astfel încât, atunci când vine scadența pentru executarea ordinelor, banca să aibă banii necesari pentru a face plățile. Astfel, fără să te mai deranjeze, banca va face periodic plățile pe care le-ați dispus de comun acord prin contract. Acestea vor urma să apară în extrasul tău de cont.

Citește și: