Oficialii OMS, îngrijorați de o altă pandemie, deja: ”vom trăi din nou același lucru sau chiar mai rău”

Oficialii OMS, îngrijorați de o altă pandemie, deja: ”vom trăi din nou același lucru sau chiar mai rău”

În timp ce pandemia de coronavirus a fost deja pierdută în fața conspirațiilor răspândite în mediul online, oficialii OMS sunt îngrijorați de o viitoare urgență sanitară.

Un număr semnificativ de oameni ignoră în continuare măsurile propuse de autorități în relație cu pandemia de coronavirus, pentru că nu sunt de acord cu cercetătorii. Abia așteaptă să revină la normalitate, dar ignoră cu entuziasm faptul că s-ar putea că aceea să nu vină niciodată dacă evităm cu entuziasm ideea vaccinării și purtării măștilor.

În această situație ciudată, Mike Ryan de la OMS a avertizat că omenirea riscă viitoare pandemii mai repede decât ai crede, dacă decide să sufere de amnezie. Ca referință Ryan este directorului Programului pentru Urgențe Sanitare al Organizației Mondiale a Sănătății. Din păcate, din poziția lui, oficial simte că oamenii nu prea învață nimic din actuala criză de coronavirus.

‘Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles’, a spus Ryan într-un briefing de presă la Geneva. ‘Dar, dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre’, a tras el un semnal de alarmă.

Mike Ryan a criticat și statele puternic dezvoltate care au refuzat până acum să facă investiții importante în sistemul de sănătate. În opinia lui, trendul general a fost de a gestiona sănătatea ”ca pe linii aeriene low-cost”, iar omenirea plătește prețul.

‘În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate’, a spus el.

”Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem – considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a concluzionat oficialul Organizației Mondiale a Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: