06 sept. 2020 | 11:31

Oamenii de știință spun că viața ar putea supraviețui în interiorul stelelor

ACTUALITATE
Oamenii de știință spun că viața ar putea supraviețui în interiorul stelelor

Căutarea unei vieți potențial extraterestre se concentrează în mod obișnuit pe planete care seamănă cu condițiile primitoare de pe Pământ. Dar o echipă de fizicieni ai Universității din New York propune o altă idee: o formă bizară de viață ar putea supraviețui teoretic în centrul unei stele.

Asta nu înseamnă că există civilizații extraterestre secrete ascunse în interiorul stelelor, ci mai degrabă că formele de viață ipotetice ar putea teoretic să poată supraviețui și să se reproducă înainte de a fi distruse, relatează ScienceAlert. În timp ce fizicienii CUNY spun că lucrarea lor este speculativă, ar putea fi o schimbare importantă de paradigmă în modul în care conceptualizăm și vânăm extratereștrii.

Mai degrabă decât ADN-ul, oamenii de știință sugerează că acești extratereștri din stele s-ar putea baza pe șiruri cosmice unidimensionale și monopoluri magnetice – particule cu un singur pol magnetic – care formează rapid structuri din ce în ce mai complexe și se reproduc. La fel ca mutațiile genetice, fiecare generație ar dezvolta noi trăsături, poate până la punctul de a dezvolta inteligența.

„Comparativ cu durata de viață a unei stele, durata de viață a unei stele care ar susține viața este o scânteie instantanee de lumină în întuneric”, au scris oamenii de știință în lucrarea lor, care a fost publicată în revista Letters in High Energy Physics. „Ceea ce este important este că o astfel de scânteie reușește să producă mai multe scântei înainte să dispară, oferind astfel o durată lungă de viață a speciei”, explică aceștia.

Oamenii de știință au indicat chiar stele specifice, cum ar fi eraticul EPIC 249706694, care ar putea adăposti o astfel de viață, deși încă o dată spun că este o simplă speculație. Aceste organisme teoretice ar supraviețui absorbind o parte din energia stelei lor, astfel încât orice stea care se estompează mai repede decât prezic modelele ar putea, teoretic, să servească drept gazdă.

„Este un gând fascinant că universul poate fi plin de viață inteligentă, care este atât de diferită de a noastră, încât nu am reușit să recunoaștem existența sa”, a declarat coautorul studiului Eugene Chudnovsky pentru ScienceAlert.