16 ian. 2020 | 08:35

O parte importantă din Chrome va fi eliminată: când se va produce schimbarea radicală

ACTUALITATE
O parte importantă din Chrome va fi eliminată: când se va produce schimbarea radicală

Google Chrome a trecut prin numeroase schimbări importante în ultimul deceniu, dar niciodată nu a fost eliminată o funcție atât de importantă din program.

Dacă ești utilizator de Chrome cu experiență, sunt șanse foarte mari să fi interacționat vreodată cu aplicațiile web disponibile in-app. Acelea funcționează separat de extensii și te ajută să ajungi rapid și offline la diverse programe, precum Gmail sau Google Docs. Dincolo de creațiile gigantului din Mountain View, există însă și aplicații terțe foarte populare pentru Chrome.

Din păcate pentru utilizatorii lor, Google a decis eliminarea suportului pentru aplicații de Chrome. Primele anunțuri pe marginea acestei schimbări au fost făcute în 2016, dar inițial, nu era foarte clar un termen. După patru ani, lucrurile au devenit un pic mai clare pentru viitorul celui mai popular browser de pe mapamond, indiferent dacă îl folosești pe Windows, Mac, Linux sau Chrome OS.

Câteva date importante trebuie să ai în vedere dacă obișnuiești să interacționezi cu aplicații Chrome. Din luna martie a acestui an, Chrome Web Store nu va mai accepta aplicații noi. În schimb, dezvoltatorii aplicațiilor existente le mai pot actualiza până pe 22 iunie 2022. Din acel moment, vor înceta să mai funcționeze pentru toți utilizatorii. Pentru Windows, Mac și Linux, Google va înceta să ofere suport pentru aplicații de Chrome începând cu luna iunie a acestui an. Utilizatorii de Chrome OS sunt mai privilegiați până în iunie 2021, când vor avea parte de același comportament.

Tot la capitolul privilegiați intră utilizatorii de Chrome Enterprise și Chrome Education Upgrade, care vor putea să folosească aplicațiile un pic mai mult. Pe Windows, Mac și Linux vor funcționa până la finele anului, în timp ce utilizatorii de Chrome OS le pot folosi un an în plus. Directorul tehnic al Chrome este de părere că, la ora actuală, existența aplicațiilor din browser nu se mai justifică, în contextul în care poți rezolva aceleași sarcini cu aplicații web, extensii sau diverse site-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele