O nouă lovitură pentru țigările electronice: ce modele au fost interzise la început de 2020

O nouă lovitură pentru țigările electronice: ce modele au fost interzise la început de 2020

Plaja dispozitivelor de vaping și țigări electronice a explodat în ultimii ani, dar efectele negative ale lor abia am început să le aflăm. Din acest motiv, unele ajung să fie interzise.

Deși gadgeturile de vaping reprezintă o piață globală foarte profitabilă, autoritățile americane au introdus în ultimele luni o serie stufoasă de restricții la adresa comercializării lor. De această dată, FDA (Administrația Federală pentru Medicamente) a avut în vizor țigările electronice cu arome de fructe sau mentă.

La început de 2020, americanii au creat un precedent foarte trist pentru producătorii de țigări electronice reîncărcabile cu cartușe. Cel mai probabil, este doar o chestiune de timp până când vom vedea elemente de legislație similare în alte colțuri ale lumii, inclusiv în România.

FDA a interzis în SUA comercializarea și producția pe teritoriul țării de dispozitive pentru vaping care operează pe bază de cartușe cu aromă de fructe sau mentă. Noua regulă federală, la fel ca în trecut, încearcă să împiedice răspândirea țigărilor electronice printre adolescenți, fie ele și cu diverse arome. Companiile care produc, distribuie sau comercializează astfel de produse au 30 de zile să se conformeze cu noua restricție.

Este important de reținut că decizia FDA include totuși câteva excepții importante. În primul rând, nu vizează produsele electronice cu tutun tradițional. Se referă exclusiv la cele care folosesc cartușe de încărcare ce pot fi achiziționate separat, pentru că sunt mai ușor de ascuns de către tineri. Sunt în continuare permise dispozitivele care operează pe bază de rezervoare ce pot fi încărcate manual cu lichid aromat.

”Statele Unite ale Americii nu a văzut niciodată o creștere atât de rapidă a unei epidemii de consum de substanțe periculoase precum epidemia actuală de țigări electronice printre adolescenți.”, se arată în comunicatul Departamentului de Sănătate al SUA. Noua regulă a venit la doar câteva săptămâni după ce vârsta minimă pentru fumat și vaping a fost ridicată la 21 de ani în Statele Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: