10 sept. 2020 | 07:00

O nouă lovitură dureroasă pentru Huawei: noi giganți care refuză să mai colaboreze cu chinezii

ACTUALITATE
O nouă lovitură dureroasă pentru Huawei: noi giganți care refuză să mai colaboreze cu chinezii

Tot mai multe companii refuză să colaboreze cu Huawei, iar de această dată, nu mai vorbim de giganții americani care au forțat mâna chinezilor în trecut.

Poziția în piața de mobile a celor de la Huawei începe să fie din ce în ce mai precară. Deși a reușit să se descurce destul de bine fără ajutorul Google, cel puțin în China, cel mai mare producător chinez de mobile întâmpină acum noi manifestări de ”sabotaj”.

Samsung a decis să înceteze să mai furnizeze cipuri de orice fel celor de la Huawei, pentru a evita sancțiuni din partea Statelor Unite ale Americii. În acest moment, nu doar Huawei este pe lista neagră a americanilor, dar și companiile care colaborează cu ei. Cu alte cuvinte, aceste reacții din partea sud coreenilor sunt destul de previzibile.

SK Hynix, un producător popular de memorii din Coreea, se află de asemenea pe lista celor care au anunțat în ultimele zile că vor înceta să mai furnizeze orice fel de componente Huawei. Detaliile acestui boicot au fost publicate inițal de ziarul Chosun Ilbo, iar consecințele gestului se vor resimți începând cu 15 septembrie. De la acea dată vor intra în vigoare noile prevederi contractuale.

Ca referință, totul pleacă de la administrația Trump care vrea să ducă Huawei la sapă de lemn, iar noul set de restricții impuse Casa Albă intră în vigoare de la 15 septembrie. De la acea dată, nu mai puțin de 152 de companii afiliate Huawei într-o formă sau alta vor fi trecute pe listă neagră economică. În cel mai recent anunț, secretarul de comerț al SUA a adăugat pe listă 38 de afiliați ai Huawei din 21 de țări.

Partea tristă este că aceste lovituri din partea SUA nu afectează doar Huawei, un client vital pentru foarte multe companii care acum nu mai au voie să colaboreze cu chinezii. În cazul SK Hynix, aproximativ 40% din încasările de 13,3 miliarde de dolari în prima jumătate din 2020 au venit din exporturi în China.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele