Noul Volkswagen Touareg, SUV-ul hibrid de care ai nevoie pe orice vreme

Noul Volkswagen Touareg, SUV-ul hibrid de care ai nevoie pe orice vreme

Volkswagen știe că viitorul e al mașinilor mai puțin poluante și și-a tot diversificat gama în această direcție. Noul Touareg e tot ce-ți poți dori de la un SUV plug-in hibrid.

Volkswagen și-a păstrat titlul de cel mai mare producător și după anul trecut. Și, din această poziție, caută să arate că investițiile de miliarde de euro din ultimii ani au meritat. Producătorii din întreaga lume sunt confruntați cu reguli mai dure antipoluare.

Ca să le respecte, trebuie să vină pe piață cu modele prietenoase cu mediul.

Pentru a respecta aceste ținte, germanii de la Volkswagen au venit cu piață cu mai multe modele electrice și hibride de clasă medie, de oraș. Care s-au vândut destul de bine. Dar constructorul nu ignoră nici segmentul care pare să aibă cea mai mare căutare la acest moment. 

E vorba de modele compacte, SUV-uri, mașini de mari dimensiuni, cele care dezvoltă putere fără să polueze atât de mult. Cel mai recent model din această gamă e Volkswagen Touareg R, noul SUV plug-in hibrid de la VW.

Volkswagen aduce noul SUV Touareg R

Noul model SUV de la Volkswagen va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva. E un monstru prietenos cu mediul care dezvoltă până la 462 de CP, iar constructorul a venit și cu primele poze.

Sub capotă se regăsește un sistem plug-in hibrid de propulsie. E, de fapt, un mare pas înainte pe care germanii îl fac pentru generația Touareg. În prezent, pe piață există doar un motor pe benzină de 340 CP din această gamă. Era nevoie, așadar, ca și numele Touareg să fie dus mai departe prin tehnologii electrice sau hibride. S-a ales a doua variantă.

Noul model are un motor pe benzină de 3.0 litri, V6, care scoate 340 de cai putere și un motor electric ce se încarcă și-n mers, care adaugă la putere încă 136 de CP.

și va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii martie. Touareg R vine, însă, cu un minus la capitolul autonomie. Germanii n-o spun încă, dar surse din piață susțin că bateria electrică ține doar 50 de kilometri.

Volkswagen Touareg R ar urma să ajungă la 100 de km/h în doar cinci secunde, iar viteza maximă se duce în 250 de km/h. Dacă se trece pe motorul electric, viteza e limitată la 140 de km/h.

Detalii despre preț nu există, deocamdată, e posibil ca acest lucru să fie anunțat după prezentarea noului model la Salonul Auto de la Geneva. Nu te aștepta, însă, să fie un model ieftin.

Citește și: