Noul monstru electric Volkswagen îți arată cât de în urmă e, de fapt, Dacia Duster

Noul monstru electric Volkswagen îți arată cât de în urmă e, de fapt, Dacia Duster

Volkswagen a pregătit un nou model electric. Un SUV 4X4, care se vrea rivalul unor modele similare de la BMW și Mercedes. Dar care îți arată, în același timp, cât de urmă este (a fost) Duster pe acest segment.

Volkswagen și-a păstrat titlul de cel mai mare producători auto al lumii. De ceva ani încoace, investește masiv în gama ID – modele electrificate sau hibrid, cu care să-și ducă afacerile în zona cerută de industrie: adică în cea prietenoasă cu mediul.

Germanii au ceva modele electrice la activ, care se vând deja extrem de bine. Dar, cum era de așteptat, plusează pe acestă zonă. Asta face acum cu noul SUV 4X4, denumit VW ID 4 Ruggdzz/Rugged. E un concept de mașină care arată ca un monstru de munte, similar cu modelele pe care le are pe piață General Motors.

Noul model ar putea intra în producția de serie în 2023.

Cum arată monstrul electric de la Volkswagen

Noul 4X4 de la Volkswagen are undeva la 4,6 metri lungime și arată masiv din orice unghi te-ai uita la el. E un model concept, ce urmează să fie prezentat și anul acesta la cele mai importante târguri auto. Se vrea rivalul noilor modele anunțate de competitori – BMW iX3 și Mercedes EQB.

Deși se află în primele stadii de dezvoltare, noul autoturism din gama ID va intra în producție de serie peste trei ani și face parte din strategia pe termen lung a germanilor de la Volkswagen. Constructorul și-a propus să scoată pe piață nu mai puțin de 30 de modele SUV în următorii 10 ani.

Pe piață ar putea apărea o versiune de Volkswagen Ruggdzz/Rugged chiar și mai mare decât cea pe care o vezi în poze. E vorba de un autovehicul cu șapte locuri, care clar ar putea concura cu alte modele din gama Jeep sau Land Rover. Numai că această versiune ar putea fi vândută doar pe piețele din Statele Unite și China, acolo unde chiar există cerere pentru asemenea mașini de mari dimensiuni.

Ce e impresionant, însă, la un astfel de monstru e faptul că e electric. Are dimensiuni mari și totuși poate dezvolta putere electrică pentru a se pune în mișcare. Nu se cunosc foarte multe detalii la acest moment legate de autonomie și numărul de CP.

Dar 2020 e anul în care trebuie să te aștepți la multe surprize de la Volkswagen.