16 apr. 2020 | 10:55

Noul iPhone SE, anunțat oficial: cât de ieftin este față de iPhone 11

ACTUALITATE
Noul iPhone SE, anunțat oficial: cât de ieftin este față de iPhone 11

Fără vreo conferință spectaculoasă și prea multe surle și trâmbițe, Apple a lansat un nou iPhone. Aceasta este a doua generație de iPhone SE, interpretarea gigantului din Cupertino a conceptului de smartphone ieftin.

Există de mulți ani zvonuri referitoare la un al doilea iPhone SE, iar multe dintre acele speculații s-au confirmat odată cu anunțul recent al Apple. Noul smartphone folosește același procesor de top pe care îl găsești în iPhone 11 sau iPhone 11 Pro, dar la un jumătate de preț. Este vorba de Apple A13 Bionic.

În SUA, se va comercializa cu 399 de dolari, în varianta de 64 de GB. Vei plăti 50 de dolari în plus pentru 128GB și alți 100 de dolari pentru 256GB. În România, nu avem încă un preț oficial, dar luând ca referință iPhone 11, valoarea de start a unui iPhone SE este foarte probabil să graviteze între 2000 și 2100 lei.

Pentru acești bani, primești un smartphone foarte similar vizual cu un iPhone 8 de acum doi ani, doar că mult mai puternic și mai capabil de partea de captură foto/video. Terminalul va fi construit în jurul unui panou de 4,7 inci de tip Retina Display. Nu va folosi Face ID pentru autentificare, ci Touch ID, senzorul de amprentă ascunsă în spatele butonului Home pe care, ultima oară, l-ai văzut la iPhone 8.

iPhone SE rezistent la apă

Noul smartphone Apple este certificat IP67 pentru rezistență la apă și praf. Asta înseamnă că rezistă la scufundări în apă de până la un metru adâncime pentru 30 de minute. Va suporta încărcare wireless.

Pe partea de captură, vei avea o singură cameră principală de 12 megapixeli cu un senzor wide, care pare foarte similar cu cel din iPhone 11, cu F/1.8. Din păcate, nu vei avea posibilitatea de fotografii în lumină redusă cu Night Mode.

Va exista însă Smart HDR și un mecanism de reducere a zgomotului de imagine pentru a genera totuși fotografii frumoase în orice condiții. Nu lipsește modul Portrait. În plus, poți să filmezi în 4K cu 60 de cadre pe secundă, datorită procesorului foarte capabil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele