14 mai 2020 | 08:10

Noi reguli de la Uber: ce trebuie să faci, ca să nu-ți pierzi contul

ACTUALITATE
Noi reguli de la Uber: ce trebuie să faci, ca să nu-ți pierzi contul

Oficialii Uber au comunicat un nou set de reguli pentru șoferii și clienții platformei. Acestea vor intra în vigoare începând cu data de 18 mai, iar penalizările sunt aspre.

În cazul în care nu respecți noile reguli comunicate de Uber în urmă cu mai puțin de 24 de ore, sunt șanse mari să-ți pierzi contul. Indiferent dacă lucrezi pentru serviciul de ride sharing sau ești un simplu client, este pentru prima oară când a existat posibilitatea să-ți fie dezactivat contul atât de ușor.

Începând cu data de 18 mai, Uber solicită șoferilor, livratorilor și pasagerilor să poarte mască de protecție, pentru a-i utiliza serviciile. Nou regulă anunțată de administrația companiei se aplică din start în SUA, Canada, India, America Latină și o mare parte din Europa. Șoferii vor fi nevoiți să-și facă un selfie în timp real înainte de a-și începe activitatea pentru a atesta că poartă o mască.

În ceea ce privește clienții, aceștia vor trebui să confirme printr-un click faptul că poartă mască și că s-au spălat pe mâini, înainte să poate începe cursa. Și de o parte și de alta, în cazul în care șoferul sau clientul nu respectă regulile de mai sus, celălalt poate să anuleze cursa fără penalități financiare.

”Șoferii și călătorii care încalcă de mai multe ori politica referitoare la măști riscă să piardă accesul la serviciile Uber”, se arată în comunicatul oficial pe marginea acestui subiect. Șoferilor de UberX li se recomandă să nu transporte mai mult de trei persoane în același timp.

La ora actuală, Uber și-a propus să mențină în vigoare noile reguli până la finele lunii iunie. La momentul respectiv, va fi reanalizată situația și se va decide dacă măsurile vor rămâne sau nu active. Pentru că trebuiau să facă această mențiune, cei de la Uber au insistat în comunicat pe faptul că selfie-urile realizate de șoferi nu vor fi comparate cu baza de date a gigantului. De asemenea, nu vor fi analizate din punct de vedere biometric.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele