New York, în anul pandemiei: câți bani și oameni a pierdut în 2020

New York, în anul pandemiei: câți bani și oameni a pierdut în 2020

New York este unul dintre orașele lumii care a fost cel mai grav lovit de pandemia de coronavirus, atât din punct de vedere a puterii economice, cât și a deceselor și migrației.

New York a fost unul dintre cele mai bogate orașe din Statele Unite ale Americii și de pe mapamond. Din păcate, a suferit o lovitură foarte serioasă în ultimele 12 luni, indiferent pe ce parte întorci problema.

Populația orașului a scăzut cu aproximativ 70.000 de locuitori de la începutul lunii ianuarie până la începutul lunii decembrie. Aceasta este concluzia unui studiu publicat pe parcursul zilei de marți și care estimează o scădere a venitului din oraș cu aproximativ 34 de miliarde de dolari în aceeași perioadă de 11 luni.

Trendul detaliat pentru New York este unul care se aplică în cazul tuturor orașelor mari ale lumii. La o scară mai mică, l-ai putut sesiza și în bucurești. Mii de gospodării bogate dintr-unul dintre cele mai populate orașe din SUA s-au relocat. Mulți au decis să stabilească în provinciile New York-ului, în timp ce mai mulți au plecat chiar mai departe decât atât, până în Vermont sau Pennsylvania.

Potrivit colectării și analizei datelor referitoare la mobilitatea Unacast, aproximativ 3,5 milioane de persoane s-au stabilit în metropola din New York, pe când 3,57 milioane au plecat între 1 ianuarie și 7 decembrie. Aceste cifre se bazează pe date colectate de pe smartphone-uri cu acordul proprietarilor lor. Odată colectate, informațiile sunt agregate și anonimizate.

După ce s-a realizat o analiză clară a datelor pentru cei 3,5 milioane de oameni care s-au stabilit din oraș, concluzia este că venitul lor a fost de 264 de miliarde de dolari. Încasările celor 3,57 milioane de oameni care au plecat a fost de 298 de miliarde de dolari, pentru o diferență netă de 34 de miliarde de dolari.

„Noii rezidenți câștigă considerabil mai puțin decât cei care au plecat”, analizează autorii studiului. „Aceasta înseamnă că își pot permite mai puțin în ceea ce privește împrumuturile pentru locuințe, chirie, restaurante sau cumpărături”.

Potrivit datelor agregate de site-ul imobiliar Streeteasy, chiriile din Manhattan au scăzut cu 7,8% în cel de-al treilea trimestru din 2020, până la o medie de 2990 de dolari, cea mai scăzută valoare din 2011.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: