Motocicletele sunt pe cale de a deveni mai sigure datorită acestui sistem

Motocicletele sunt pe cale de a deveni mai sigure datorită acestui sistem

Ride Vision a anunțat o rundă de finanțare de 7 milioane de dolari, care îl va ajuta să comercializeze și să avanseze tehnologia împotriva coliziunilor.

Start-up-ul se concentrează pe transformarea drumului într-un loc mai sigur pentru motociclete. Ride Vision 1 poate fi conectat la un vehicul cu două roți, consumând mai puțin decât ar fi necesar pentru a alimenta un telefon mobil pentru a alimenta sistemul său bazat pe AI.

Elemente inteligente pentru motocicleta ta

Ride Vision 1 include două camere care acoperă partea din spate și din față a motocicletei, inclusiv punctele oarbe.

Este creat pentru a alerta șoferul cu privire la potențiale coliziuni prin LED-uri montate pe oglindă laterală. Sistemul oferă, de asemenea, informații despre amenințările la distanță reprezentate de mașini, camioane, alte motociclete și chiar scutere.

Utilizatorii primesc alerte personalizabile utilizând aplicația smartphone conectată, care înregistrează, de asemenea, până la două ore de videoclip și urmărește statistici precum unghiul de înclinare și distanța.

Anumite actualizări, cum ar fi contactele de urgență, sunt păstrate într-un pachet plătit, dar versiunea gratuită a aplicației oferă în continuare actualizări de securitate, remedieri de erori și alte caracteristici standard de întreținere a aplicației.

Impact important asupra siguranței pe drum

Motocicletele sunt vehicule cunoscute pentru faptul că sunt periculoase – sunt de 28 de ori mai susceptibile de a ajunge la accidente fatale în comparație cu vehiculele de pasageri, potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

“Ride Vision are capacitatea de a îmbunătăți abilitățile piloților în cazul în care aceștia aleg să împărtășească datele lor de călătorie”, a declarat un purtător de cuvânt al Ride Vision.

“Aceste date pot fi folosite pentru a reduce tarifele de asigurare a riderilor și pentru a deschide noi modele de afaceri, cum ar fi asigurarea bazată pe utilizare pentru a instrui diferite modele de inteligență artificială”.

Având în vedere că proprietatea de motociclete a crescut în pandemie, Ride Vision ar putea reduce două griji cu un singur produs. Sistemul său de alertă de siguranță va fi pus în vânzare în câteva țări europene în 2021 și intenționează să se extindă în toată Europa și în America de Nord.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: