Motivul pentru care nu ți-ai dori niciodată să fii în America: gestul unui furnizor de internet care îți scoate peri albi

Motivul pentru care nu ți-ai dori niciodată să fii în America: gestul unui furnizor de internet care îți scoate peri albi

Când vine vorba de conectivitate la internet, românii se află într-o situație privilegiată, în comparație cu țări precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și nu numai.

Un furnizor de internet din America a penalizat un cartier întreg din cauza unui client care a făcut prea mult trafic pe internet. Partea uimitoare este că persoana cu pricina nu a încălcat la niciun nivel prevederile contractuale, a plătit în plus pentru banda consumată și a făcut tot ce era posibil pentru a nu supăra pe nimeni.

Din păcate, Cox Communications a decis că nu este suficient, l-a clasificat ca fiind ”un utilizator intens” de internet și pentru a se răzbuna a limitat viteza de upload a întregului cartier în care locuia abonatul. Întregul set de circumstanțe a fost raportat de Ars Technica și pare desprins dintr-un viitor distopic, nu dintr-o țară care se laudă a fi de referință pentru ideea de democrație.

Cox a confirmat penalizările pentru ”utilizare excesivă”, dar a evitat să menționeze numărul exact al celor care au avut de suferit din cauza unei singure persoane care, repet, plătea serviciile pe care le folosește. Clientul locuiește în Florida și chiar dacă plătea abonament pentru acces la o conexiune gigabyte, cu trafic nelimitat, viteza de upload era de 35Mbps. După ce a primit un avertisment legat de traficul de internet, viteza sa de upload a fost redusă la 10 Mbps.

Ca referință, clientul furnizorului de internet Cox plătea 100 de dolari pe lună pentru conexiunea sa gigabit, plus 50 de dolari pentru a depăși limita de 1TB de trafic lunar. Problemele au început din cauza unui trafic lunar între 8 și 12TB realizat pentru efectuarea unor copii de siguranță și a ”partajării de date prin diverse protocoale criptate” între orele 1:00 și 8:00, pe parcursul nopții. Persoana în cauză insistă pe faptul că traficul său este similar de vreo patru ani, dar a fost contactat de un reprezentant Cox doar în mijlocul lunii mai.

În orice caz, situația este una foarte ciudată și încă o problemă cu care se confruntă americanii la ora actuală, când plătesc 150 de dolari pe un abonament la internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: