Modelul care a readus Dacia în atenția tuturor dispare de pe piață: ce pregătește constructorul

Modelul care a readus Dacia în atenția tuturor dispare de pe piață: ce pregătește constructorul

Dacia are o strategie nouă, una adaptată la vremurile de criză dar și-n acord cu ritmul în care se mișcă acum piața auto. Marea surpriză e dispariția de pe piață a unui model.

Dacia caută să vină cu o strategie câștigătoare după criză și să-și adapteze gama de modele la ce se caută acum în piață. Vestea bună e că rămâne în picioarea lansarea primului model electric din gamă – Dacia Spring, dar și că sunt pregătite alte câteva modele noi.

Vestea proastă e însă că unul dintre modele va dispărea definitiv de pe mai multe piețe, scriu jurnaliștii L’Argus, publicație ce oferă frecvent informații din interiorul grupului Renault. E vorba, poate ai ghicit, de modelul Logan.

Dacia Logan dispare de pe piață

Jurnaliștii francezi susțin că renunțarea la Logan pe unele piețe ar fi justificată în acest moment. Modelul e unul învechit și europenii din Germania, Italia, Spania și chiar Marea Britanie nu prea-l mai vor. Sunt piețele de pe care ar urma să fie retras definitiv. Nici în Franța nu va mai fi păstrat.

Mai mult, la mijloc sunt și țintele de poluare impuse constructorilor. Fiecare Logan care se vinde cu un motor cu emisii peste media de 95 g/100 km trage în jos un automobil ecologic vândut de Renault. Pe de altă parte, Logan e cel mai bine vândut model în România, deci sunt slabe șanse să fie scos și de aici.

Ce modele noi sunt în plan

Pe de altă parte, Dacia are modele noi în plan, modele ce vor fi lansate în toamnă și anul viitor. Astfel, Dacia vine în toamnă cu noul Sandero 3. Va fi prezentat în septembrie și ar putea fi comercializat chiar până la sfârșitul anului.

Sandero 3
Sandero 3

 

Pe de altă parte, se ia în calcul și retragerea modelului Lodgy. Constructorul ar vrea chiar să vină cu un model complet nou, un SUV cu 7 locuri, mai mare decât Duster. De asemenea, noul SUV va fi primul model Dacia care va primi un motor hibrid, din familia E-Tech.

Jurnaliștii francezi îl prezintă cum îl vezi în poza de mai jos. Ar putea fi prezentat în 2021 și vândut din 2022.

 

În fine, ar putea fi schimbări și la modelul Dokker.  El ar putea dispărea, de asemenea, de pe unele piețe, unde va fi vândut cu numele Renault Kangoo Express, potrivit L’Argus. Renault a demarat deja vânzarea Dokker în America de Sud cu acest nume, iar noua generație, care va păstra vechea platformă B0, aceeași din acest moment, va beneficia de un design revizuit, de noi motoare și de tehnologii actualizate.

Dacia are, așadar, planuri mari. Vine cu noi modele, se asigură că are mai multe SUV-uri și crossovere în portofoliu, pentru că există cerere, dar și un model electric și unul hibrid. E singurul mod în care poate ține pasul cu vremurile.

Constructorul nu mai vrea multe modele în gamă. Vrea mai puține, dar mai profitabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: