Modelele secrete Dacia care ar fi schimbat viața șoferilor: ce nu a ieșit niciodată și ar fi făcut istorie

Modelele secrete Dacia care ar fi schimbat viața șoferilor: ce nu a ieșit niciodată și ar fi făcut istorie

Dacia, la fel ca alt constructor auto, mai experimentează din când în când cu diverse modele-prototip. Unele dintre ele au fost, de-a lungul timpului, chiar spectaculoase, dar n-au intrat niciodată în producția de serie.

Dacia a experimentat de-a lungul timpului cu modelele de serie și toate pariurile care au fost făcute în această zonă s-au dovedit, cu foarte mici excepții, câștigătoare. Există, însă, și modele care n-au ajuns în producția de serie.

Multe dintre au rămas la stadiul de prototip. Modelul Duster pe care-l vezi în poza de la deschiderea articolului e doar unul dintre ele. Pentru că lista experimentelor din zona prototip e mai lungă de atât.

Modelele secrete de la Dacia care n-au ajuns în producția de serie

1. Primul ar fi modelul Dacia Duster Pick-up, un prototip cu șase roți, are tracțiune doar pe față și nu e chiar foarte indicat pentru mersul pe munte, deși așa pare la prima vedere.

2. Dacia Deceneu un alt prototip al Dacia – o combinație între ARO și modelul break. Ceaușescu n-a fost de acord cu producția de serie, pentru că prefera ARO.

3. Dacia Logan hatchback se voia o îmbunătățire a Loganului, dar constructorul a decis să nu meargă în această direcție.

4. Dacia Logan Pick-up – doar la stadiul de concept. Nu ți se pare, chiar arată ca un dric.

5. Dacia a încercat și un model de Solenza MCV. Proiectul a fost abandonat pe drum, iar varianta MCV a venit pe Loganul pe care-l știi azi.

6. Dacia D33 a fost un concept realizat în 1997 de carosierul Idea Torino, dar ideea s-a n-a ajuns în producția de serie. S-a făcut doar un singur exemplar.

7. Dacia Nova Van – e lesne de înțeles de ce a fost abandonat proiectul.

8. Dacia Extase – prototip la care s-a lucrat între 1992 și1994.

9. Dacia 1306 a fost un prototip care, de asemenea, n-a intrat în producția de serie.

10. Dacia Brașovia a fost conceptul realizat în 1980 la Brașov și a fost sursă de inspirație pentru Dacia modelul sport.

11. Dacia MD87, gândită pentru raliuri.

12. Dacia Grand Sandero

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI