Mihai Șora, viral pe Facebook, după trei luni de pauză: ce anunțat filozoful

Mihai Șora, viral pe Facebook, după trei luni de pauză: ce anunțat filozoful

După o absență de trei luni din spațiul său virtual preferat, Mihai Șora a revenit aseară pe Facebook, printr-o postare cu o semnificație foarte importantă.

Nu știa nimeni, exact, dacă mai trăiește, care este starea de sănătate a filozofului, în contextul în care România a trecut printr-o perioadă foarte dificilă de izolare, la fel care restul planetei. Nu a ajutat nici postarea abstractă de pe Facebook a surorii sale, Luiza Șora.

Pe 24 martie, într-o postare pe Facebook, Luiza a afirmat simplu, ”Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”. Nu au existat completări sau detalii care au apărut ulterior pentru a lămuri misterul respectivei postări. În mod evident, cei mai mulți au considerat că Mihai Șora s-a infectat cu Covid-19 și că, având în vedere vârsta sa avansată, ar putea trece în neființă.

Acea postare a venit după ce, de la apariția COVID-19 în România, Mihai Șora a transmis constant pe Facebook mesaje prin care îi îndemna pe oameni să stea acasă și în care povestea cum își petrece timpul în izolare, acasă, unde scrie, citește, desenează și se limitează la a ieși doar pe balcon.

În prima postare a filozofului după o pauză de trei luni, Șora face referire la importanța zilei de 18 iunie în istoria umanității. Mai precis, autorul vorbește despre discursul generalului De Gaule la BBC din seara zilei de 18 iunie 1940. Postarea este una destul de stufoasă și poate fi parcursă integral mai jos. Filozoful o începe cu ”Iar, la un moment dat, s-a auzit: „LIBRE“.”

Pentru cea mai mare parte a textului, nu este foarte clar dacă acestea sunt cuvintele lui Mihai Șora sau ale surorii sale. În final, misterul este elucidat. ”Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Să ne întoarcem la lucrurile esențiale. Mi-ați lipsit. Mihai Șora, 18 iunie 2020”, încheie îndrăgitul filosof în vârstă de 103 ani, născut pe 7 noiembrie 1916.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: