10 feb. 2020 | 08:28

Microsoft nu te mai lasă să-ți închizi PC-ul cu Windows 7: cât de gravă este problema

ACTUALITATE
Microsoft nu te mai lasă să-ți închizi PC-ul cu Windows 7: cât de gravă este problema

Din motive greu de înțeles, Microsoft continuă să saboteze utilizatorii care nu vor să renunțe la Windows 7 în favoarea Windows 10. În mod oficial, acestea sunt sunt bug-uri și se investighează.

Dacă ai un computer cu Windows 7 pe care nu l-ai actualizat la Windows 10, s-ar putea să te confrunți cu mai multe probleme în ultima perioadă. Din momentul în care Microsoft a încetat să mai ofere actualizări pentru respectivul sistem de operare și a tăiat accesul la suport tehnic, dificultățile s-au ținut lanț.

În prima fază, a fost vorba de un bug care nu îți mai permitea să ai poza de fundal preferată. Erai nevoit să tolerezi un fundal monocrom de culoare neagră. Din fericire, există câteva tertipuri la care poți apela pentru remedierea respectivei situații. Din păcate, problema de acum este una mult mai supărătoare decât o imagine de fundal nepotrivită.

Un număr mare de utilizatori de Windows 7 au început să se plângă în ultimele zile pe forumul oficial Microsoft și pe Reddit în legătură cu o eroare întâmpinată la orice tentativă de închidere a PC-ului sau repornire. Când apeși pe Shut Down, sunt șanse mari să întâmpini un mesaj precum ”Nu ai permisiunea să închizi acest computer”.

Unii utilizatori mai tehnici au găsit soluția la problemă prin editarea permisiunilor din Group Policy Editior, asociind utilizatorului curent abilitatea de a închide computerului. Aceea este însă o variantă destul de complexă pentru majoritatea utilizatorilor de computer și, cu siguranță, nimeni nu ar trebui să treacă prin ea, când Microsoft a dat-o de fapt de gard.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat că investighează problema, dar nu este clar ce se va întâmpla după. Este puțin probabil ca gigantul din Redmond să lanseze o actualizare de sistem pentru remedierea cazului, dar putem totuși să sperăm. În definitiv, întregul set de circumstanțe este unul destul de rușinos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele