19 sept. 2020 | 13:15

Mesaje care se autodistrug pe Instagram: cum trimiți fotografii și clipuri care dispar sau rămân

ACTUALITATE
Mesaje care se autodistrug pe Instagram: cum trimiți fotografii și clipuri care dispar sau rămân

Secțiunea de chat din Instagram a devenit foarte versatilă în ultimii ani, dar tot include particularități care nu sunt foarte clare, precum mesajele media care se autodistrug.

La fel ca o parte importantă din Messenger sau din secțiunea de chat din Instagram, cei de la Facebook au furat o mare parte din funcțiile atractive de la Snapchat. Lista detaliilor ”împrumutate” include și mesajele care se autodistrug. De fapt, este vorba doar de conținut multimedia, fotografii sau poze. Acestea pot fi văzute o dată, de două ori sau pentru totdeauna. Dacă nu ești atent însă, nu e foarte clar ce tip de conținut expediezi.

Pornind de la această premisă, m-am gândit să explic tot ce trebuie să știi despre mesajele care se autodistrug pe Instagram. Întreaga funcționalitate de chat a aplicației deținute de Facebook este ascunsă în spatele avionului de hârtie din dreapta sus, deasupra fluxului informațional principal.

Cu lista de contacte în fața ochilor, în partea de sus, ai o zonă de căutare, dacă vrei să începi un dialog cu o persoană anume. Este important de reținut că nu poți căuta în interiorul conversațiilor, ci doar în contacte. Fă un tap pe persoana cu care vrei să discuți.

La fel ca în captura de ecran de mai jos, în stânga jos, vezi un buton albastru cu o cameră. Acolo se ascunde funcționalitatea conținutului media care nu poate fi văzut de prea multe ori. Când faci un tap pe el, poți filma un clip scurt, poți face o poză sau un boomerang, dar ai și posibilitatea să alegi ceva existent, din galerie.

După ce ai imortalizat sau ales conținutul, în partea de jos a ecranului vei avea trei opțiuni: Vezi o dată, Permite reluarea (Vezi de două ori), Păstrează în conversație (nu dispare niciodată). Printr-un swipe simplu poți schimba între ele. Expedierea efectivă se realizează prin trimite.

În cazul în care vrei să trimiți rapid conținut media din galerie care să nu dispară, folosește butonul din dreapta microfonului, lângă +. Orice trimiți în acest fel rămâne în fereastra de chat, ca orice alt mesaj. 
fotografii instagram mesaje dm

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele