Marea problemă Tesla pe care Elon Musk nu ar vrea să o recunoască

Marea problemă Tesla pe care Elon Musk nu ar vrea să o recunoască

Tesla e pionier în industria mașinilor electrice, dar nu înseamnă că toate modelele sunt perfecte. Mulți clienți s-au plâns, în ultima perioadă, de o problemă gravă.

Tesla a încheiat bine anul 2019 și pare să fi uitat de perioadele în care nu-și atingea țintele de producție. Doar că nu l-a început chiar atât de bine în 2020. Mai mulți clienții au început să se plângă de faptul că Tesla Model 3 vine la pachet cu niște probleme.

Sunt nu mai puțin de 127 plângeri venite din partea clienților, nemulțumiți că mașina ar accelera din senin, fără intervenția șoferului. Pus în fața acestor acuzații, Elon Musk neagă totul și susține că aceste plângeri sunt complet false.

Cazul este unul care naște dezbateri aprinse, mai ales că șoferii care s-au plâns de acest lucru susțin că această accelare a Model 3 ar fi provocat peste 100 de accidente și peste 50 de persoane s-au ales cu răni.

Problema Tesla, realitate sau invenție?

Cei 127 de șoferi care s-au plâns de această problemă susțin că vehiculele Model 3 de la Tesla accelerează din senin. Se cere, așadar, o investigație amănunțită pentru că problema ar putea provoca tragedii. Mai mult, șoferii au semnat și o petiție, care a fost depusă la Administrația pentru Siguranță Rutieră din SUA.

Compania lui Elon Musk neagă, însă, toate aceste acuzații și susține că totul a pornit de la unii investitori care pariază pe scăderea acțiunilor Tesla. Ar fi, așadar, un scandal inventat pentru ca unii să se îmbogățească, dacă ar fi să-l crezi pe Musk. Constructorul susține că a analizat fiecare incident reclamat în parte și că nu au fost identificate probleme.

De cealaltă parte, cel care a depus petiția susține că problemele există și că șoferii Tesla s-au plâns de această problemă mai mult decât cei care conduc alte modele de autoturisme. Cu alte cuvinte, n-ar fi ieșit fum fără foc.

E adevărat că modelele Tesla sunt echipate cu cele mai noi tehnologii. Dar Musk susține că toate sunt bine puse la punct și nu există riscul unor accidente. Între altele, Model 3 vine echipat cu funcția de auto-pilot, dar și modul Ludicrous, despre care am scris AICI.  Acesta le permite șoferilor să atingă 100 km/h în mai puțin de trei secunde. În 2,5 secunde mai exact.

Citește și: