15 mart. 2020 | 18:17

Marea problemă a noului Huawei P40 care-ți aduce aminte de Samsung S20

ACTUALITATE
Marea problemă a noului Huawei P40 care-ți aduce aminte de Samsung S20

Huawei se pregătește de lansarea noului P40, dar modelul ar putea veni cu o mare problemă. Una care te va face să-ți aduci aminte de Samsung Galaxy S20.

Huawei se pregătește de lansare noului model P40. Va fi prezentat online pe 26 martie, din moment ce planurile constructorului chinez au fost date peste cap de pandemia de coronavirus. Huawei ar fi vrut să organizeze un eveniment la Paris pentru a-și prezenta noul telefon.

Dar se va rezuma la mediul online, din moment ce criza declanșată de coronavirus a rărit sau chiar a interzis adunările publice mari. P40 se vrea rivalul Samsung Galaxy S20 Ultra. Cel puțin un lucru îl va avea în comun.

Și s-ar putea să te țină departe de acest telefon.

Huawei P40, abordare similară cu Galaxy S20

Așa cum știi deja, P40 vine cu un mare minus: nu va avea preinstalate aplicațiile Google, așa că nu te vei putea bucura de serviciile gigantului american. Sigur, ți le poți descărca ulterior, dar n-ai parte de suport, update-uri și altele. Dar asta s-ar putea să nu fie singura problemă.

E posibil ca noul model al chinezilor să fie și mai scump decât vârfurile de gamă prezente în acest moment pe piață.

Așa cum spuneam, P40 va fi prezentat online pe 26 martie, posibil cu live streaming pe YouTube și alte platforme similare. Și s-ar putea să vină cu aceeași problemă ca Samsung S20. Noul flagship al sud-coreenilor costă peste 1.000 de dolari, în cea mai ieftină versiune. E chiar mai scump decât iPhone 11.

Există zvonuri că P40  va costa tot cam atât. Informațiile din piață arată că Huawei P40 se va vinde undeva la 999 de dolari în Europa, în varianta de 8GB/ 128 GB. De asemenea, se va duce spre 1.249 de dolari în versiunea 8GB/512GB. Practic, e un salt de vreo 200 de dolari față de modelul Huawei P30, care pleacă de la un preț de 799 de dolari.

Și ar mai fi ceva de precizat. Prețurile vehiculate sunt pentru varianta standard a P40. Modelele Huawei P40 Pro ar putea costa și mai mult de atât.

Toate aceste informații, dacă vor fi confirmate, vor face din noul P40 un model extrem de greu de agreat, mai ales de europeni. Dai peste 1.000 de dolari pe un telefon fără servicii Google.

Nu prea sună bine.