Lovitură pentru Volkswagen în scandalul Dieselgate: ce a decis Curtea Federală din Germania

Lovitură pentru Volkswagen în scandalul Dieselgate: ce a decis Curtea Federală din Germania

Volkswagen nu a scăpat de scandalul Dieselgate, care a zguduit din temelii fundația constructorului auto și l-a făcut să scoată zeci de miliarde din buzunar. Acum, Curtea Federală din Germania dă o nouă lovitură producătorului german.

Germanii de la Volkswagen continuă să fie bântuiți de fantoma Dieselgate. Scandalul în urma căruia s-a descoperit că testele pentru emisiile de gaze au fost trucate nu s-a încheiat încă, iar judecătorii de la Curtea Federală de Justiție din Germania a dat o nouă lovitură producătorului.

Magistrații de la cea mai înaltă instanță germană au decis să dea câștig de cauză unui proprietar de automobil din Germania, în procesul intentat Volkswagen. Astfel, magistrații au decis că persoanele care au cumpărat un autoturism VW dotat cu un software care a manipulat testele privind emisiile poluante sunt îndreptățite să primească compensații financiare.

E un verdict care deschide calea unor noi despăgubiri ce trebuie plătite de VW.

Volkswagen, din nou bună de plată în scandalul Dieselgate

Instanța a decis că VW a avut un comportament lipsit de etică, iar asta înseamnă, între altele, că-n stabilirea despăgubirilor vor fi luați în considerare toți kilometrii parcurși de la momentul scandalului până la returnarea mașinii. Automobilele pot fi predate producătorului și proprietarii pot primi o compensație financiară parțială de la producătorul auto german.

„Comportamentul acuzatului este considerat ca fiind lipsit de etică”, a spus judecătorul care a citit sentința.

De fapt, decizia instanței poate fi considerată un precedent și i-ar putea califica automat și pe alți șoferi să primească despăgubiri. E vorba de cei care au cumpărat autoturisme echipate cu sisteme menite să manipuleze testele de emisii și să arate, de fapt, un nivel mai mic al poluării.

În replică, Volkswagen a promis „oferte rezonabile” pentru cei afectați.

„Compania vizează acum rezolvarea tuturor acestor cazuri printr-o înțelegere cu părțile vătămate”, a anunțat VW într-o declarație.

Dieselgate datează încă din 2015, când Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care manipulează rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: