Când vei putea circula cu metroul pe Magistrala 5 din Drumul Taberei

Când vei putea circula cu metroul pe Magistrala 5 din Drumul Taberei
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Autoritățile vin din nou cu promisiuni legate de data oficială din care vei putea circula pe linia de metrou Magistrala 5 din Drumul Taberei.

De data aceasta, Ministerul Transporturilor spune că magistrala de metrou din Drumul Taberei va putea fi dată în folosință în iunie 2020.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a explicat cât de avansate sunt lucrările pentru Magistrala 5 și menționează că sunt trei contracte diferite. „[…] la partea de structură avem un contract, şi este executat în proporţie de 95%, la partea de finisaje avem alt contract, şi este executat în proporţie de 73%, iar ultima componentă, cea de siguranţă şi automatizare, aici contractul este realizat cam în proporţie de 40%, în sensul că s-au achiziţionat toate echipamentele, aproape toate, nouăzeci şi la sută din echipamente, urmează a interveni, a face efectiv lucrările”, a declarat ministrul.

Astfel, după ce componenta de structură va fi finalizată în aprilie, Lucian Bode spune că firma care se ocupă de partea de automatizare are la dispoziție „6-7-8 săptămâni” pentru a finaliza lucrările. Astfel, linia de metrou Magistrala 5 din Drumul Taberei ar urma să fie dată în folosință în iunie 2020. Data se referă la secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul de pe Valea Ialomiţei.

Ministrul Transportului a menționat și că i-a solicitat noului manager Metrorex, Mariana Miclăuș, să-l asigure, cu semnătură, că lucrările vor fi finalizate în termen. „ Această semnătură e echivalentă cu demisia dumneavoastră, dacă nu se întâmplă”, i-a spus ministrul managerului Metrorex.

De când se lucrează la linia e metrou Magistrala 5 din Drumul Taberei

De-a lungul timpului, autoritățile au oferit mai multe date din care locuitorii Bucureștiului ar fi urmat să poată călători cu metroul din Drumul Taberei.

Conturarea planului a început în 2008, când Ministerul Transporturilor lansa licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului de metrou Drumul Taberei – Universitate de pe Magistrala 5. Primele lucrări, pe traseul lotului Râul Doamnei – Eroilor 2, au început în 2011. Inițial, termenul de finalizare a lucrărilor ar fi fost trimestrul patru al anului 2015, iar punerea în funcțiune ar fi trebuit realizată în 2016.

Astfel, dacă autoritățile reușesc să dea în folosință linia de metrou în iunie 2020, va fi cu o întârziere de peste patru ani.

Citește și:
Etichete: