Internetul te ajută să „călătorești” în alte țări cât timp stai acasă. Ce poți vedea?

Internetul te ajută să „călătorești” în alte țări cât timp stai acasă. Ce poți vedea?
Sursa foto: Fontana di Trevi, Roma | kat kye / Unsplash

Pentru că te afli în izolare, e clar că nu poți să ieși nici în cel mai apropiat parc și, mai ales, nu poți sub nicio formă să călătorești prin alte țări.

Pandemia cu care ne confruntăm ne ține pe toți în casă, în încercarea răspândirii virusului. Experții spun că, cel puțin pentru moment, este cea mai eficientă soluție pentru a împiedica înrăutățirea situației. Totuși, izolarea la domiciliu nu e tocmai ușoară, așa că e nevoie și de distrageri de la realitate în această perioadă.

Pentru a mai vedea și alte priveliști, în afară de cea de la fereastra locuinței tale din izolare, există câteva soluții pe internet care să te mai scoată din rutină. Unii artiști și-au mutat reprezentațiile online, fie că vorbim de piese de teatru sau de concerte live pe rețelele sociale. Există și tuturi ale unor muzee celebre care sunt disponible online în această perioadă. Poți să explorezi, de exemplu, British Museum din Londra sau muzeul Guggenheim din New York, direct de acasă.

Totuși, dacă ți-e dor să călătorești, aceste imagini te-ar putea ajuta, într-o oarecare măsură.

Cum poți să „vizitezi” marile orașe, chiar dacă te afli în izolare

Pentru asta, există câteva livestream-uri din marile orașe ale lumii care te lasă să vezi cum arată orașe sau locuri turistice din lume, pe care le vei putea vizita după ce criza va lua sfârșit.

Fontana di Trevi, Roma

Una dintre cele mai celebre fântâni din lume, a fost construită la intersecția a trei drumuri, de unde îi vine și numele. Oamenii aruncă monezi aici și, în mod obișnuit, suma ajunge la vreo 3.000 de euro pe zi. Poți vedea cum arată fântâna live aici.

Trecerea de pietoni din Tokyo, Japonia

În mod obișnuit, aceasta este cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume. Poți vedea cum arată acum în acest livestream.

Buenos Aires, Argentina

Chiar și din izolare, poți vedea aici cum arată acum capitala țării sud-americane.

Luminile nordice, Canada

Times, Square, New York

Poți vedea aici cum arată cea mai aglomerată piață din New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: