Îți poți lua un Lamborghini nou cu doar 18.000, dar este o bicicletă

Îți poți lua un Lamborghini nou cu doar 18.000, dar este o bicicletă

Lamborghini este un brand cunoscut pentru mașinile performante, dar probabil știai că se  implică și în alte proiecte. Producătorul auto a fost implicat și în producția de tractoare și bărci, dar lista nu se termină aici.

Pentru ceva puțin mai accesibil, Lamborghini s-a aventurat și în producția de biciclete. În mod ciudat, noul model este o bicicletă manuală oldstyle și nu o bicicletă electrice sau de ultimă tehnologie, cum ne-am fi așteptat.

Lamborghini Cervélo R5

Într-un comunicat de presă, Lamborghini a anunțat că a intrat într-un efort cu Cervélo Cycles pentru a realiza o bicicletă ediție ultra limitată. Cervélo R5 de înaltă performanță este o bicicletă de stradă asemănătoare cu Lamborghini Aventador SVJ care a stabilit un record Nurburgring acum câțiva ani. Bicicleta are componente autentice fabricate în Italia.

“În același mod în care Lamborghini Aventador SVJ a ridicat nivelul de performanță pe segmentul vehiculelor de stradă, Cervélo R5 Automobili Lamborghini Edition este creat pentru a aborda cele mai abrupte piste de urcare și coborâre din Alpii Dolomiți italieni. Esența sa este inspirată de cea a Aventador SVJ: rapid din orice perspectivă, dar se distinge prin manevrare și comportament ușor”, se afirmă în comunicatul de presă al Lamborghini.

Bicicleta de stradă va fi disponibilă într-o ediție limitată de doar 63 de unități, întrucât a fost creată pentru a celebra înființarea producătorului auto din 1963.

Lamborghini Cervélo R5

Potrivit Raging Bull, Cervélo R5 este accesorizat doar cu componente fabricate în Italia. Unele dintre caracteristici includ roțile Campagnolo Bora One înfășurate în anvelope Vittoria Corsa Pro, ansamblul mecanic Campagnolo Super Record EPS, tija Deda Elementi și șaua Fizik Aliante.

Lamborghini Cervélo R5
Odată cu noul efort de a crea această bicicletă din fibră de carbon, Lamborghini a trecut la stilul clasic, fără niciun interes față de vehiculele electrice. Sigur, va fi probabil ușoară și manevrabilă, dar nu este o minune tehnică, așa cum se așteaptă de la casa taurului furios din Sant ’Agata.

Noua bicicletă este deja în vânzare și poate fi cumpărată de la distribuitorii oficiali Cervélo. Prețul oficial de vânzare este de 18.000 de dolari.

Etichete: