iOS 14, anunțat oficial: iPhone-ul tău nu va mai fi la fel, din toamnă

iOS 14, anunțat oficial: iPhone-ul tău nu va mai fi la fel, din toamnă

iOS 14 a fost anunțat aseară de către oficialii Apple în cadrul unei conferințe WWDC fără public. Modificările dezvăluite sunt semnificative și încep cu widgeturi în ecranul principal.

Vor mai trece câteva săptămâni până când vom afla toate noutățile incluse de Apple în iOS 14, dar câteva schimbări importante au fost incluse în conferința WWDC organizată de Apple în Cupertino și transmisă live pe internet. Ca în fiecare an, noul sistem de operare va fi disponibil din toamnă în variantă finală și va veni preinstalat pe toate iPhone-urile lansate înainte de finele acestui an.

Cea mai mare schimbare legată de noul iOS vizează aranjamentul conținutului din ecranul principal de la iPhone. După aproximativ 13 ani în care interfața unui iPhone a rămas neschimbată și aproape bătută în cuie, Apple a decis în sfârșit să schimbe acest detaliu odată cu lansarea iOS 14. Noul sistem de operare va include suportul pentru widgeturi dinamice pe ecranul principal de la smartphone-ul tău. În plus, vor exista noi moduri prin care îți vei vedea conținutul de pe telefon, prin care îl vei găsi, toate pentru a face ecranul principal semnificativ mai util decât în prezent. apple ios 14 detalii

Aplicațiile tale vor fi grupate într-un așa numit App Library sau librărie de aplicații, pentru a facilita găsirea rapidă de aplicații. Dintr-un punct de vedere, este ca și cum vorbim de directoare create automat pe o varietate foarte mare de criterii, începând cu cele accesate recent și cele recomandate până la cele de divertisment sau socializare.

În iOS 14 vei putea include widgeturi dinamice, cu informații mai mult sau mai puțin utile, oriunde dorește în ecranul principal de la telefon. În prima fază, widgeturile vor fi fixate pe ecranul din stânga ecranului principal, dar le vei putea muta cu ușurință, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus. Widgeturile au o dimensiune dinamică, iar dacă vrei, poți suprapune mai multe widgeturi în același spațiu virtual (smart stack) și poți naviga printre ele printr-un scroll.

Pentru prima oară, pe iPhone, va fi inclus suportul pentru Picture în Picture, care îți permite să te uiți la orice clip într-o fereastră redimensionabilă care plutește peste orice altă fereastră afișată pe mobil.

Dacă obișnuiești să dictezi telefonului în speranța de a-ți vedea cuvintele transcrise în text, acela proces se va efectua direct pe mobil în iOS 14, fără ajutor de la puterea cloudului. Astfel, ar trebui să se desfășoare mai rapid. În viitorul sistem de operare pentru mobile gigantul din Cupertino își va include și propria alternativă la Google Translate intitulată simplu Translate. În prima fază, aceasta va suporta doar 11 aplicații, dar numărul va crește.

apple iMessage

Partea de mesaje din iOS 14 va avea parte de un upgrade important. Vei putea agăța cele mai importante conversații la începutul listei. Vei putea răspund la fiecare mesaj primit în parte din cadrul unei conversații mai lungi, la fel ca pe WhatsApp sau iMessage. Dacă faci parte dintr-un grup de chat pe iMessage poți opta să primești notificări doar dacă ești menționat.

Utilizatorii de iPhone, în funcție de unde se află pe mapamond, vor vedea schimbări în Apple Maps, în Car Play și nu numai. iOS 14 va rula pe orice iPhone începând cu iPhone 6S sau mai nou.

Citește și: