Inconștiența românilor, pedepsită de greci: noile restricții impuse de autoritățile de la Atena

Inconștiența românilor, pedepsită de greci: noile restricții impuse de autoritățile de la Atena

De aproximativ o lună, în cursa de a-și relansa economia, Grecia și-a redeschis granițele pentru turiști. Acest gest i-a costat însă mai scump decât ar fi crezut posibil.

Numărul bolnavilor de coronavirus din Grecia este în creștere. Țara în care se înghesuie românii și provoacă numeroase cazuri de infecție a înregistrat duminică un număr record de infectări. Nu mai puțin de 203 persoane au fost confirmate cu Covid-19 la finalul weekendului, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei.

Deși a introdus o serie de măsuri pentru turiști, inclusiv testarea cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în țară, Grecia încearcă acum să pondereze curba de infecții cu noul coronavirus. În acest sens, a anunțat luni o nouă serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, barurile și restaurantele urmând să fie închise pe timpul nopții în unele din cele mai populare destinații turistice după ce duminică a fost înregistrat un nou record de infecții, relatează AFP.

Noile restricții au fost confirmate de un purtător de cuvânt al guvernului care a atras atenția asupra călătorilor din zona Balcanilor. În aceeași conferință au fost confirmate probleme cu persoanele posibil infectate care vin avionul dintr-o serie de țări membre ale Uniunii Europene.

În ceea ce privește regiunile care vor fi cele mai afectate de acest noi restricții, lista include insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos și Creta, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Aristotelia Peloni. Restricțiile intră în vigoare din această dimineață, marți, 11 iulie și vor rămâne în vigoare cel puțin până pe 23 august.

În plus, începând cu 17 august pasagerii curselor aeriene sosite din Belgia, Cehia, Olanda, Spania și Suedia vor fi nevoiți să furnizeze un test negativ pentru coronavirus care să fi fost realizat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, la fel ca și în cazul persoanelor care intră prin punctele vamale terestre. Aceștia din urmă sunt, în mare parte, români.

Citește și: