Infectat cu Covid-19, a doua oară: diagnosticul medicului Cătălin Denciu ridică multe întrebări

Infectat cu Covid-19, a doua oară: diagnosticul medicului Cătălin Denciu ridică multe întrebări

Cătălin Denciu va intra în istorie ca fiind eroul care a salvat mai multe vieți în incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Din păcate, nu se află într-o stare foarte bună.

Într-o intervenție televizată la Digi24, ministrul Sănătății a oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a medicului care și-a riscat viața la Piatra Neamț. Din păcate, deși a fost transferat în Belgia, starea lui de sănătate nu este deloc optimistă. Nu ajută nici faptul că s-a infectat cu coronavirus, a doua oară. Prima oară a fost bolnav în luna aprilie a acestui an. S-a vindecat atunci și a început să doneze deseori plasmă.

”Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iași, la București, Floreasca și Bagdasar-Arsenie, și la Timișoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.”, a răspuns Nelu Tătaru când a fost întrebat de ce a fost nevoie să fie transferat în Belgia.

Testul pozitiv de Covid-19 i-a ieșit lui Cătălin Denciu la spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost transferat de la Piatra Neamț și i-a fost făcut un test de tip Real Time PCR. ”El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare.”, a explicat ministrul.

Rămâne să vedem cum progresează starea de sănătate a medicului român internat acum în Belgia. Prea multe detalii nu se cunosc despre modul în care funcționează tratamentul administrat acolo.

Citește și: