11 dec. 2020 | 15:05

Încuietoarea inteligentă de care nu știai că ai nevoie acasă: cum funcționează

ACTUALITATE
Încuietoarea inteligentă de care nu știai că ai nevoie acasă: cum funcționează

Yale, expertul în securitate la domiciliu, a lansat Linus, o încuietoare inteligentă pentru ușă, fără cheie, concepută pentru a securiza și îmbunătăți accesul în locuințe.

Noua încuietoare inteligentă Linus de la Yale permite utilizatorilor să încuie și să descuie ușa de oriunde s-ar afla.

Linus permite intrarea fără cheie, având la bază o tehnologie software avansată și folosind aplicația mobilă intuitivă Yale Access. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot monitoriza cine și când vine, pot acorda chei virtuale pentru oaspeți și pot verifica dacă ușa este deschisă sau închisă.

Încuietoare inteligentă pentru orice ușă

Un lucru interesant este că Linus poate transforma orice ușă într-una inteligentă, deoarece poate fi integrată cu ușurință, fără asistență tehnică, pe orice tip de ușă nouă sau deja existentă.

incuietoare inteligenta linus

Încuietoarea inteligentă se conectează și cu sistemele smart home de top din locuință, cu cele de asistență vocală și cu platformele de închiriere a caselor, pentru un control și o gestionare ușoară a accesului.

“Ne bucurăm că putem lansa pe piața din România un produs precum Yale Linus, deoarece am observat tot mai mult, în ultimii ani, dorința românilor de a utiliza produse smart pentru casă. Cu noua încuietoare inteligentă de la Yale suntem convinși că oferim cea mai bună soluție pentru un acces sigur, încorporând un design deosebit”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY Opening Solutions România.

Îmbinare între tehnologie inovatoare și design de ultimă generație

Pentru a proiecta Linus, Yale a colaborat cu renumitul designer elvețian Yves Béhar, fondator și CEO al Fuseproject, companie de design industrial și dezvoltare de brand premiată internațional, ce a creat identități de marcă pentru clienți precum Apple, Hewlett-Packard și Silicon Graphics.

Potrivit acestuia, Linus reprezintă îmbinarea perfectă a unui soft cu o piesă hardware care se potrivește în viața de zi cu zi și în orice locuință.

“Din perspectiva mea, tehnologia trebuie să se integreze în ambientul casei, dar să fie, în același timp, în centrul atenției în ceea ce privește funcționalitatea. Crearea unei tehnologii frumoase înseamnă a face ceva discret și care devine parte a infrastructurii casei și nu este doar un gadget”, a subliniat Yves Béhar.

Blocare și deblocare automată și conectivitate mobilă

Linus poate adăuga funcționalitate, dar și stil unui obiect comun pe care îl deține fiecare casă sau apartament – o ușă.

Există posibilitatea închiderii automate a ușii atunci când locatarii sunt plecați pentru o zi, fie imediat după închidere, fie după o anumită perioadă de timp prin intermediul aplicației mobile Yale Access. Când aceștia revin acasă, ușa se va descuia automat datorită tehnologiei geo-fencing, fără a mai fi necesare cheile.

Prin intermediul aplicației Yale Access, poate fi verificată starea ușii în orice moment. Pentru un plus de confort, Linus dispune de tehnologia DoorSense, care anunță dacă ușa este închisă sau dacă a fost lăsată întredeschisă.

Aplicația mobilă intuitivă Yale Access permite utilizatorilor accesul și controlul încuietorii inteligente de la distanță, printr-o simplă atingere a unui buton de pe smartphone, prin conectarea acesteia la Yale Connect Wi-Fi Bridge.

Utilizatorii pot beneficia, de asemenea, prin conectarea la Yale Connect Wi-Fi Bridge, de integrări cu asistenți vocali, cum ar fi Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, dar și cu platforme de închirieri de top.

Linus oferă flexibilitatea ca un smartphone sau un Apple Watch să devină cheia locuinței printr-o simplă atingere pentru încuierea sau descuierea ușii. Dacă totuși utilizatorul nu are acces la telefonul său sau nu dorește să instaleze aplicația, este suficient să introducă un cod PIN folosind tastatura inteligentă Yale pentru a deschide ușa.

Deja recunoscut pentru că oferă o experiență remarcabilă pentru utilizator, Linus a fost nominalizat la Premiile UX Design 2020 din mai multe sute de participanți din 34 de țări.

Încuietoarea inteligentă Yale Linus este disponibilă pe piața din România cu un preț cuprins între 1.235 -1.499 lei, în magazinele Dedeman, eMAG, Altex și, în curând, și la alți parteneri.