02 iul. 2020 | 12:25

Începe dezastrul: Ford anunță concedieri la uzina din Craiova

ACTUALITATE
Începe dezastrul: Ford anunță concedieri la uzina din Craiova

Uzina Ford de la Craiova începe să resimtă efectele negative ale pandemiei de coronavirus. Astfel, americanii au anunțat primele concedieri din rândul personalului din Bănie.

Ford, la fel ca Dacia, și-a întrerupt activitatea la sfârșitul lunii martie și a oprit producția până la începutul lunii mai. Pe toată această perioadă, și-a trimis angajații în șomaj tehnic și a sperat că, odată cu reluarea producției, lucrurile vor reveni la normal.

Dar n-a fost să fie, iar americanii se văd nevoiți acum să recurgă la gesturi extreme. Constructorul auto a anunțat că o treime dintre angajații care au contract pe perioadă determinată nu vor mai continua să lucreze în fabrică.

Concedieri la Ford: decizii de criză la uzina din Craiova

Ford susține că traversează vremuri de criză și că pandemia a dat planurile peste cap. Din ce moment ce se vând mai puține mașini, Ford trebuie să treacă la concedieri, potrivit profit.ro.

Contextul nefavorabil în care se află industria auto la nivel global și, mai ales, european, a determinat producătorul Ford să limiteze numărul de angajați din uzina de la Craiova, corespunzător cererii pieței și, implicit, producției. Deoarece fabrica este nevoită să mențină o parte dintre angajați în șomaj tehnic, soluția aleasă pentru reducerea costurilor a fost să nu mai prelungească contractele pe perioadă determinată.

„Compania noastră revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei în care operăm, o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite” susțin reprezentanții Ford.

În această situație se află 213 persoane cu un contract pe perioadă determinată, în cazul cărora nu vor mai fi prelungite înțelegerile. În total, 670 de contracte sunt încheiate la uzina Ford din Craiova pe perioadă determinată.

De fapt, e o primă etapă, pentru că producătorul nu mai are de gând să prelungească aceste contracte odată ce ele se încheie. Ford România are peste 6.300 de angajați în România și produce la Craiova modelele Puma și EcoSport.