Unde îți încarci Dacia electrică în România: cât de ușor găsești o stație de încărcare pentru Spring

Unde îți încarci Dacia electrică în România: cât de ușor găsești o stație de încărcare pentru Spring

Anunțul legat de Dacia electrică a sporit interesul românilor pentru mașini electrice. Mai rămâne să fii liniștit în privința stațiilor de încărcare.

Există de mult timp stații de încărcare pentru mașini electrice în România, iar rețeaua lor s-a extins masiv în ultimii ani. În continuare nu le găsești la fiecare colț de stradă, iar mulți optează să-și încarce bolizii acasă, dar trendul este unul optimist. Mai jos am încercat să agreghez toate stațiile de încărcare pentru mașini electrice de pe teritoriul țării noastre.

Dacă îți cumperi o Dacia electrică, când modelul va ajunge în reprezentanțe în 2021, sunt șanse foarte mari să fii foarte încântat de achiziție. Din păcate, în funcție de stilul de viață și deplasările pe care le ai în minte, s-ar putea să nu-ți facă viața ușoară la drum lung. Ca referință, autonomia specificată este de 200 de kilometri. În teorie, este suficientă să ajungi de la București la Brașov. În practică, dacă îmbătrânești pe Valea Prahovei, s-ar putea să nu mai ajungi la destinație.
statii de incarcare masini electrice
Ca urmare, cel puțin pentru următorii câțiva ani, ar fi bine să ai o situație foarte clară a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din România. În acest scop, poți folosi baza de date a celor de la PlugShare, disponibilă mai jos.

Harta statii PlugShare

O alternativă ar fi să mergi pe mâna celor de la Kaufland, care au cel puțin o stație de încărcare în aproape fiecare parcare de magazin. Există însă riscul să fie ocupată, iar având în vedere cât durează o încărcare, acest detaliu este mai important decât crezi. Chiar și așa, mai jos ai o listă cu adresa magazinelor unde îți poți încărca mașina electrică și, cu un pic de noroc, viitoarea Dacia Spring, prima mașină electrică românească.

Un click pe numele orașului îți va genera traseul. Pentru mai multe informații legate de utilizarea respectivelor stații, poți accesa site-ul oficial al Kaufland.