Încă o minciună a Apple, amendată: cum a ajuns să plătească 10 milioane de euro

Încă o minciună a Apple, amendată: cum a ajuns să plătească 10 milioane de euro

Încă de la lansarea iPhone 7, când Apple a introdus un anumit grad de rezistență la apă pe terminalele sale, compania a promovat agresiv funcția, fără să asigure reparații gratuite în garanție dacă ți se strica telefonul de la apă.

În fiecare conferință Apple de lansare a noii generații de iPhone, compania americană s-a bătut cu pumnul în piept când vine vorba de rezistența la apă a smartphone-urilor din portofoliu. Practica nu este deloc ciudată, având în vedere că majoritatea producătorilor fac așa ceva.

Diferența este că, spre deosebire de Samsung, de exemplu, gigantul din Cupertino nu acoperă prin garanție problemele cauzate de contactul cu apa. În mod civilizat, ai crede că nu este așa, dar este suficient să te uiți la orice reclamă Apple în care curge apă pe un iPhone pentru a vedea cu litere foarte mici exact acest avertisment în partea de jos a ecranului. Am integrat un clip mai jos ca să vezi exact mesajul.

Pornind de la această situație absolut penibilă și extrem de ofensatoare la adresa clienților, Italia a decis să amendeze Apple cu 10 milioane de euro pentru marketing ”agresiv și înșelător”. Oficialul autorității antitrust din regiune a spus că Apple promovează rezistența la apă a iPhone-urilor, dar nu este clar că se aplică doar în anumite condiții.

În același document care a însoțit amenda, se atrage atenția asupra faptului că Apple își induce în continuare clienții prin texte de negare a responsabilități asociate reclamelor, precum cel de mai sus. Nu în ultimul rând, faptul că te duci în garanție cu telefonul iar Apple refuză să-ți remedieze o problemă pe garanție deoarece a depistat contactul cu apa este, de asemenea, ofensator.

Într-o manieră cât se poate de previzibilă, Apple a refuzat să comenteze pe marginea subiectului și, din păcate, este foarte probabil ca minciunile să continue în defavoarea clienților păcăliți de telefoane cu prețuri de mii de euro.

Citește și: