Intrarea românilor în Germania, din ce în ce mai complicată: noi județe, pe lista neagră de la Berlin

Intrarea românilor în Germania, din ce în ce mai complicată: noi județe, pe lista neagră de la Berlin

Românii care și-au făcut obiceiul să meargă deseori în Germania sau plănuiau să o facă în curând, trebuie să aibă în vedere noi restricții impuse persoanelor din țara noastră.

Câteva județe din România se aflau deja pe lista ”zonelor de risc” definită la Berlin. Din păcate, peste noapte, aceasta a mai primit zece județe și Capitala. „Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc” – arată MAE.

În contextul pandemiei de coronavirus și a inconștienței românilor pe marginea acestui subiect, tot mai multe țări europene impun restricții suplimentare de circulație persoanelor care călătoresc de pe teritoriul României. Germania, o destinație foarte populară pentru români, tocmai a adăugat 10 județe din țară pe lista ”zonelor de risc”.

„Ca urmare a acestei actualizări, municipiul București, alături de alte 10 județe din România, respectiv Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august 2020. Ministerul de Externe reamintește totodată că șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020. Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc”, arată MAE.

Consecințele acestei realități sunt cât se poate de clare. Trebuie să ai la tine un test de coronavirus negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Germania, tradus în germană sau engleză. „Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, mai informează MAE.

Ca referință, nemții îți oferă posibilitatea să te testezi direct la aeroport. Alternativa este să o faci la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate în cel mult 72 de ore de la intrarea în țară. Pentru stabilirea detaliilor, este foarte important să suni la 116117. „În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german”, precizează MAE.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: