Fotografia care a divizat internetul: plutește sau nu acest coș de gunoi

Fotografia care a divizat internetul: plutește sau nu acest coș de gunoi

Încă o imagine este motiv de contradicții pe internet. De data aceasta este vorba despre un coș de gunoi „plutitor”, iluzie optică despre care unii spun că este rezultatul unei carantine prea lungi.

O fotografie cu un coș de gunoi a ajuns virală pe internet pentru că, la prima vedere, pare că reușește cumva să plutească deasupra pământului. Imaginea ciudată a ajuns întâi într-o postare pe Reddit, de unde a fost preluată și dusă mai departe.

La prima vedere, pare că acest coș de gunoi nu se află pe pământ ci, în schimb, plutește deasupra. Lângă, o pată mai închisă la culoare pare că ar fi, de fapt, umbra acestuia. La o privire mai atentă, îți poți da lejer seama că e vorba despre o iluzie optică. Totuși, asta nu i-a împiedicat pe mulți să pice în plasă și să creadă că este vorba despre un coș de gunoi plutitor.

Cei păcăliți de această iluzie optică au dat vina pe carantină

După ce și-au dat seama că nu are loc vreo minune și că, în niciun caz, un coș de gunoi nu poate să plutească, utilizatorii păcăliți au ajuns la concluzia că motivul pentru confuzie ar fi, de fapt, efectul carantinei. Faptul că au stat în casă prea mult le-ar fi întunecat judecata și astfel au ajuns să vadă lucruri care nu sunt de fapt acolo.

„Am stat prea mult în carantină, acum văd coșuri de gunoi plutitoare”, a scris un utilizator.

Un alt utilizator spune: „Dacă crezi că această coș de gunoi plutește, atunci ai stat prea mult în casă Du-te să iei niște aer curat. Este doar o suprafață umedă și coșul este lângă ea”.

Cos de gunoi plutind

În cazul în care încă ți-e greu să înțelegi ce se întâmplă în imagine și ce se întâmplă cu coșul de gunoi, încearcă să acoperi pata întunecată cu degetul.

Citește și: