I-a spart contul de Twitter al lui Donald Trump, dar ”e bine, sănătos”: de ce nu va fi arestat vreodată
Din cauza unei parole ușor de ghicit și lipsa autentificării în doi pași, contul de Twitter al lui Donald Trump a fost spart în luna octombrie a acestui an. Hackerul din spate nu va avea vreo problemă după gestul său.
În urmă cu câteva luni, un hacker olandez a ghicit parola contului de Twitter a președintelui Donald Trump. La scurt timp după eveniment, împotriva tânărului a fost deschisă o investigație de către autoritățile olandeze. Acum, oficialii din Ministerul Public olandez au decis că acesta nu va fi supus urmăririi penale.
„Aceasta este concluzia Parchetului Public după o anchetă avansată a Poliției Naționale”, a spus ministerul într-un comunicat. Aceasta a fost concluzia investigației împotriva lui Victor Gevers. Numele său a fost dezvăluit de mass-media olandeză.
Hackerul a scăpat de închisoare, extrădare și orice alte consecințe pentru gestul său pentru că au existat mai multe argumente că ar fi un hacker etic, nu unul malițios. ”După ce a reușit să se conecteze, olandezul a încercat să ia legătura cu autoritățile SUA pentru a-i avertiza asupra vulnerabilității” accesului la contul președintelui, potrivit procuraturii. „El s-a identificat în acest fel și le-a dat sfaturi pentru a remedia această vulnerabilitate”, a adăugat ministerul.
Bărbatul în vârstă de 44 de ani a declarat mai târziu pe marginea subiectului că, în niciun moment, intențiile sale nu au fost negative sau malițioase. În schimb, a vrut să testeze puterea parolei lui Donald Trump pentru a evita spargerea contului în mijlocul campaniei electorale.
În mod surprinzător, de partea cealaltă a baricadei, Casa Albă a negat conexiunea hackerului, în timp ce Twitter a spus că nu are dovezi de conectare din exterior. „În Olanda, pirateria este supusă urmăririi penale”, reamintește acuzarea, ceea ce explică de ce a fost deschisă o anchetă în Olanda împotriva hackerului olandez. De această dată însă, din cauza unor ”circumstanțe speciale”, s-a considerat că urmărirea penală nu se pretează.
În ceea ce privește autenticitatea evenimentului, potrivit autorităților olandeze, hackerul a accesat într-adevăr contul de Twitter al lui Donald Trump, dar „respectând criteriile elaborate de jurisprudență” și care îl fac „un hacker etic”. În plus, el nu a postat pe Twitter pretinzând că este președintele SUA. Dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului parola lui Donald Trump a fost maga2020, abrevierea de la Make America Great Again, sloganului președintelui în alegerile pierdute în noiembrie.