HARTĂ | Care-s locurile unde se dezvoltă acum un vaccin împotriva noului tip de virus
Cercetătorii din toată lumea lucrează pe repede-înainte la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului tip de virus. Iată care-s echipele care conduc cursa și unde se lucrează acum la stoparea pandemiei.
Cercetătorii din toată lumea au pornit o cursă contracronometru pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului tip de virus. Ar fi singura salvare pentru omenire și singurul lucru care ar stopa pandemie. Virusul nu dispare de la sine, deși s-au mai întâmplat și astfel de cazuri.
Numai că noul tip de virus pare că se descurcă foarte bine. Mai multe tipuri de vaccin sunt testate în acest moment în lume, iar cursa pare să fie condusă de americani. Cele mai multe seruri sunt dezvoltate în SUA, potrivit OMS.
Unde se dezvoltă un vaccin împotriva coronavirus
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu mai puțin de 133 de vaccinuri se află în teste în întreaga lume. Locurile marcate cu verde de pe această hartă sunt cele în care se muncește la stoparea pandemiei. Dacă vrei să vezi harta în format interactiv, poți merge AICI.
Sunt nu mai puțin de 42 de institute din SUA care lucrează la dezvoltarea unui vaccin în acest moment. De asemenea, chinezii lucrează la 19 teste, fiind a doua țară după America, ce luptă pentru a găsi soluția neutralizării noului tip de virus. Dintre cele 133 de vaccinuri, 10 au intrat în faza de testare pe oameni. Restul sunt în faza preclinică, adică vor ajunge curând să fie testate pe subiecți umani.
Printre companiile care fac progrese mari se numără Moderna. Anthony Fauci, imunolog și directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a anunțat că faza a treia pentru dezvoltarea vaccinului experimental al Moderna va începe în luna iulie. Va include un număr de 30.000 de pacienți, chiar și în vârstă de 18 ani, dar va include și persoane mai în vârstă.
Numai că drumul nu e deloc lin. Unii cercetători spun că Moderna nu a împărtășit în realitate date de valoare oamenilor de știință. Aceștia sunt de părere că compania ar fi ales doar informațiile pozitive din studiu pe care să le facă publice. Chiar și așa, rezultatele par promițătoare.